Tóth Zalán remekelt a törökországi triatlon EB-n!

Triatlon Ifjúsági Európa-bajnokság 2021. szeptember 29. - október 3. Törökország - Alanya

A festői szépségű közismert tengerparti üdülőváros, a törökországi Alanya adott otthont a 2021. évi Triatlon Ifjúsági Európa-bajnokságnak szeptember 29. és október 3. között, melyen a Magyar Válogatott tagjaként hazánkat képviselte Tóth Zalán, a Hajnóczy 11. b. osztályos tanulója, a Martfűi Úszó és Triatlon Klub versenyzője – adta hírül honlapján a Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium.

Az öt fiúból és hat lányból álló magyar csapat hosszas felkészülés után érkezett a verseny helyszínére, ahol négy nap alatt három versenyen mérték össze erőiket Európa országainak legjobb ifjúsági versenyzői. Az elődöntő futamokat szeptember 30-án rendezték meg, melynek során kialakult a döntők résztvevőinek névsora.

Az ifjúsági válogatott tagjai számára nem csak az jelentett kihívást, hogy versenytársaikat legyőzzék, hanem kivételes erőfeszítéseket igényelt a szokatlan természeti körülmények között, a tenger hullámait is leküzdő 500 méteres úszás. A sós vízből a partra futva a kerékpározás 13 km-es távjának vágtak neki a versenyzők a belváros tengerparti szakaszán, melynek nagy részét szintén különleges koncentrációt és technikai felkészültséget igénylő, macskaköves pályaszakaszon kellett megtenni. A megpróbáltatásokat tovább fokozta a 30-35 fokos hőségben a kerékpározást követő 3,5 km-es futás, melyet emelkedőkkel is tarkított terepen tettek meg.

Zalán a szokatlan versenykörülmények ellenére is remek idővel teljesítette a távot, és az előkelő 14. helyet szerezte meg a futamában, mellyel az összetett versenyben a 100 induló versenyző közül a 40. helyen végzett.

A versenysorozat zárásaként, október 3-án bonyolították le a MIX-váltót, amelyben 4 fős (2 fiú- 2 lány) csapatok vágtak neki a távnak. Zalán egy szlovén és egy szlovák lánnyal, valamit egy osztrák fiúval alkotott egy csapatot, és remek csapatmunkával, kitűnő versenyzéssel 24 ország versenyzőinek 37 csapata közül a 14. helyezést érték el.

Gratulálunk Zalánnak e nagyszerű eredményhez, büszkék vagyunk rá! Hajrá Hajnóczy, hajrá Martfűi Úszó és Triatlon Klub, hajrá magyarok!

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város