Új technikák és kreativitás

„Sziporkázó színek” címmel rendezett kiállítást a martfűi Napraforgók Foltvarró Egyesület. A megnyitón, 2021. november 6-án, az alkotók és családtagjaik, a térségből idelátogató foltvarrók és érdeklődők találkozhattak egymással.

A hétköznapi, mindenki által érzékelhető világból a Free Birds zenekar röpítette a jelenlévőket az alkotások befogadásához szükséges hangulatba. A két éve létező, saját dalokat játszó együttes dallamos popzenéje ezúttal a „kinti” és a „benti” világot kötötte össze.

– Városunk egyik legértékesebb művészeti közösségének kiállítása mindig ünnep az intézményünkben – mondta köszöntőjében Asztalosné Kocsis Enikő intézményvezető, és örömét fejezte ki, hogy másfél év múltán újra sor kerülhet a művészeti bemutatóra és találkozóra.

Teljesen új technikák, alkotások láthatók ez alkalommal, melyek a pandémia alatti időszakban születtek léleksimítóként, a kreativitás örömforrásának megéléseként. A csoporttagok az alkotással reagáltak a vírushelyzetre. Az egyre beljebb szűkülő élettér egyre színesebb munkákat eredményezett. Alkalom adódott sok új módszer kipróbálására, tökéletesítésére is.

A falakon, vitrinekben a vibráló színek forgataga és a harmónia nyugodtságát adó visszafogottság egyaránt megtapasztalható.

A kiállítás, főként az őszt hozza be a kiállító terekbe, különféle díszítőelemekkel, faliképekkel. Láthatók táskák, gyermekszobába kívánkozó kedves textiljátékok és még megannyi érdekesség. A tárlat anyaga megcsillantja a közelgő adventi időszakot is.

A kiállítás különlegeségét többek között az adja, hogy mindegyik alkotás egyedi és megismételhetetlen – hangsúlyozta a tárlatot megnyitó Turnyánszkiné Enyedi Andrea, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde vezetője, önkormányzati képviselő. – Mindegyik alkotás él és mesél. Mesél alkotójának hangulatáról, készítőjének türelméről, kitartásáról, nyugalmáról, amire most rácsodálkozhatunk.

 A sziporkázó munkák november 28-ig tekinthetők meg a művelődési központ emeletén.

 Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város