Kulturális programok a polgármesteri járványügyi intézkedések alapján

A koronavírus okozta fertőződések száma sajnos városunkban is drasztikusan megemelkedett, a megbetegedések az önkormányzati intézmények dolgozóit is nagy számban érintik.

Annak érdekében, hogy az önkormányzati működés zavartalan maradjon, járványügyi intézkedéseiről tájékoztatta dr. Papp Antal polgármester a Művelődési Központ, a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ, valamint a Játékvár Óvoda és Bölcsőde önkormányzati intézmények vezetőit 2021. november 4.-én:

- Az intézményekben a zárt térben megrendezendő programokat lehetőség szerint ne tartsák meg. Amennyiben mégis szükséges a program megtartása, az azon részt vevők számára a maszkhasználat és a távolságtartás előírását megfontolásra javaslom.

- Az intézményvezetők mérlegeljék annak lehetőségét, hogy akár dolgozói körben, akár az intézménybe érkező „külsős” személyek számára a maszk használatát előírják.

- Fokozott figyelmet fordítsanak az intézmény helyiségeinek rendszeres fertőtlenítésére, az ehhez szükséges fertőtlenítő szereket biztosítsák – kérte járványügyi intézkedései körében a polgármester.

Dr. Papp Antal arról is tájékoztatta az intézményvezetőket, hogy a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről szóló kormányrendeletben foglalt hatáskörével jelenleg nem kíván élni.

A járvány újabb hullámával ismét bizonytalanná vált a nagy létszámú, beltéri kulturális programok, hagyományos adventi események megrendezése.

Az aktuális járványügyi intézkedéseknek megfelelően kulturális programjaink folyamatosan változhatnak, amelyekről plakátjain, szórólapjain és online felületein is rendszeresen tájékoztat városunk kulturális intézménye.

Martfű Város Polgármesterének a munkahelyek és a látogatók egészségügyi védelmében tett ajánlásai alapján, Asztalos Árpádné, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatónője is intézkedéseket tett az intézmény munkatársainak és látogatóinak egészségügyi védelme érdekében, az egyre romló covid helyzet miatt.

2021. november 8.-tól a maszk kötelező használatát rendelte el az intézmény közlekedő tereiben és a Városi Könyvtár látogatói részére. Kivételt jelentenek a zárt ajtó mögött működő kisközösségek foglalkozásai, ott a közösség határozza meg, hogy elvárják-e a maszk használatát.

Jelenleg a Városi Mozi látogatóinak a moziteremben nem kötelező a maszk viselése, de ajánlott a kellő távolság betartása, amelyhez a lehetőséget biztosítja az intézmény.

A nagy létszámú, 50 fő fölötti, saját szervezésű rendezvényeket az egészségügyi helyzet javulásáig elhalasztják.

Az intézmény tereiben a rendszeres szellőztetés, a körültekintő fertőtlenítés és takarítás, továbbá a kézfertőtlenítők használata is szerepel a dolgozókra és a látogatókra egyaránt vonatkozó igazgatói utasításban.

A fenti rendelkezések visszavonásig érvényesek.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város