Látópont címet nyert a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár

Rangos kulturális eseményen vehetett részt a Heves megyei Noszvajon dr. Papp Antal Martfű város polgármestere, Asztalos Árpádné, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár vezetője és Darida Andrea közművelődési munkatárs. A Magyar Közösségépítők Egyesülete által kiírt Látópont cím pályázaton elnyert díj átadására 2021. október 20-án került sor a noszvaji De La Motte Kastély dísztermében.

A Látópont címeket Baloghné Uracs Marianna, a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület elnöke adta át a városok és intézmények képviselőinek.

A Látópont olyan szakmai kitüntetés, amely lehetővé teszi, hogy a közművelődési intézmények és egyéb szervezetek egy szakmai út keretében betekintést kapjanak egymás tevékenységébe. A jó gyakorlat átadása és a szakmai tapasztalatcsere segíti a fejlődést és a megújulást. Az innováció a közművelődés területén is kiemelkedő fontosságú, és a cím elnyerése egy lehetőség a sok közül, hogy tanuljunk és a megszerzett tapasztalatokat, ötleteket beépítsük a mindennapi munkánkba. Intézményünk e jeles címet a hagyományápolás, az identitásfejlesztés és az értékmegőrzés területén végzett tevékenysége alapján nyerte el. Jelentős értéket képvisel munkánkban az a komplexitás, mely a szakterületek /közművelődés, könyvtár, múzeum, média/ együttműködése útján hoz létre új és különleges programokat. Ezt díjazta ez a pályázat.

A „látóút” programokhoz csatlakozva új utak nyílhatnak és még színesebbé válhat a település kulturális tevékenysége, szolgáltatásai.

Bízunk abban, hogy a jövőben sok szakembert fogadhatunk mi is ezeken a szakmai találkozókon és bemutathatjuk azokat a jó gyakorlatokat, melyekre büszkék vagyunk!

Darida Andrea

közművelődési munkatárs

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város