Fogorvost is várunk a településre – Új fogorvosi szék a rendelőben

Folyamatban van a tulajdonosváltás a megüresedett fogorvosi praxisra vonatkozóan, amit, a korábbi tulajdonos özvegyének az önkormányzathoz eljuttatott előzetes tájékoztatása alapján, dr. Mosonyi Zsolt cége vásárol meg – tudtuk meg dr. Papp Antal polgármestertől november végén.

– Szakemberként dr. Mosonyi Zsolt adjunktus, szájsebész segít abban, hogy megfelelő fogorvos jöjjön Martfűre. A jelentkező fogorvos most végzett Debrecenben, friss orvosi diplomával, szakvizsgával, és folyamatban van a praxisengedélye, valamint az egészségügyi szolgáltatás nyújtására vonatkozó működési engedélye megszerzése is. Nem magyar állampolgár, de bízom benne, hogy gyorsan beilleszkedik, részese lesz majd kis településünk életének – mondta el a polgármester.

A Martfű I. számú fogorvosi körzetben a fogászati alapellátás helyettesítéssel történő biztosítása dr. Szolga Ferenc fog- és szájbetegségek szakorvosa, implantológus, a martfűi Egészségügyi Központ fogorvosának elhalálozása miatt vált szükségessé.

Az egészségügyi alapellátás körébe tartozó vegyes körzetre vonatkozó fogorvosi szolgáltatást 2021. június 1-től a praxisjog értékesítéséig, de legkésőbb 2022. március 27-ig, heti 13 órában Dr. Olasin György fogorvos látja el.

A képviselő-testület az I. számú fogorvosi körzet ellátására Martfű Város Önkormányzatának a Mosonyi Dental Kft-vel megkötendő előszerződését a 2021. december 9-i ülésén hagyta jóvá. 

Az előszerződés alapján a praxisjogot, mint egészségügyi szolgáltató, a szolnoki székhelyű Mosonyi Dental Kft. vásárolja meg. A körzetben a fogorvosi feladatokat a praxisengedélyt igénylő és a Mosonyi Dental Kft alkalmazásában álló, az Egyesült Arab Emírségekből származó Dr. Moujaes Elie fogorvos fogja ellátni. Az okleveles fogorvosdoktor a képzést és a záróvizsgát angol nyelven teljesítette, tanulja a magyar nyelvet, a betegekkel történő kommunikációt a kezdeti időszakban az asszisztense segíti.

Az új fogorvos felújított rendelőbe érkezik, az önkormányzat a fogorvosi rendelő belső környezetének átalakításával, az Egészségház több rendelőjét is érintő festéssel, a meglévő bútorzat rendbetételével is készül a fogadására.

Jelentősebb beruházásként az új, bruttó 3,2 millió forintba kerülő fogorvosi széket novemberben állította be a fogorvosi rendelőbe a kivitelező.

– Kezdésként az alap szolgáltatáshoz szükséges eszközöket az önkormányzatnak kell biztosítania a fogorvos esetén is. Ha ez megtörtént, a további pótlási, javítási, karbantartási kötelezettség már a szolgáltatót terheli – tájékoztatott dr. Papp Antal.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város