Adventi hangverseny

A Martfű Városi Nőikar évről évre szebbé teszi az adventi időszakot, amikor a város templomaiban, a várakozás időszakában bemutatják ünnepi műsorukat. 2021. december 12-én vasárnap ezúttal is változatos, meghitt műsorszámokat hallhatott a közönség.

A nőikar a zeneirodalom különleges és szép kórusműveit hozta, ünnepi hangulatot árasztva a templomok falai közé. Benjamin Britten, Johann Sebastian Bach, Karai József, Charles Gounod, Leo Delibes, Antonio Lotti és John Leavitt ünnepi szerzeményeit élvezhette a közönség.

A hagyományok szerint délelőtt 10 órától a Martfűi Református Templomban, délután 17 órától pedig a Szent Tamás Katolikus Templomban tartott istentiszteletet és misét követően zendült fel a kórusmuzsika az Advent, a karácsonyi ünnepkör jegyében. A kórust zongorán kísérte Szabó Katalin, az Ádám Jenő Zeniskola igazgatója, vezényelt Szabó Zsolt karnagy.

A nőikar színvonalas zenei repertoárja a közönségnek is felemelő érzést és lelki élményt nyújtott az ünnepi hangversenyen, kórusmuzsikával kívánva áldott, boldog és békés karácsonyi ünnepeket az Adventi Kórushangversenyek résztvevőinek és valamennyi martfűinek.

Székács Szidónia

Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város