Mobilkészülékcsere-támogatási program

Nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot jelentett be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). 2022 februártól bruttó 20 ezer forintos támogatást kaphat minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy, aki 4G vagy 5G képes készülékre cseréli régi 3G-képes mobilkészülékét.

A 3G szolgáltatás kivezetés pontos idejéről a mobilszolgáltatók döntenek, nyilatkozataik alapján erre várhatóan 2022-ben kerülhet sor. A program célja, hogy azok, akik jelenleg 3G képes mobilkészülékkel rendelkeznek és a jövőben is szeretnének mobilinternetet használni, egy arra alkalmas készülékkel képesek legyenek továbbra is internetezni.

A 3G készülékek cseréjére 2022.02.14-től 2022.07.17-ig, a 2G készlékek cseréjére 2022.05.09-től 2022.07.17-ig van lehetőség, de legfeljebb a keretösszeg kimerüléséig.

Egy természetes személy egy leadott mobilkészülék után legfeljebb bruttó 20 ezer Ft összegű támogatásra jogosult.

A támogatás a magyarországi mobilszolgáltatók bármelyik üzletében, illetve a támogatási programban részt vevő kereskedőknél vehető igénybe.

A mobil hang- és adatszolgáltatások terén időszerűvé vált a 2G, illetve 3G technológiai alapról teljes egészében áttérni a 4G vagy 5G hálózatokra, és ezzel együtt szükséges lesz a 4G, illetve 5G hálózatokkal nem kompatibilis mobiltelefonok kivezetése. Az NFFKÜ Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kezdeményezésére, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) között kötött megállapodás alapján támogatást biztosít ahhoz, hogy a korszerűtlen mobiltelefonokat, korszerű, minőségi mobil internetezésre alkalmas (4G vagy 5G és VoLTE képes) készülékekre lehessen cserélni.

A mobilkészülékcsere-program és a 3G-hálózatok kivezetésével kapcsolatos további részletek a www.netrefel.hu weboldalon találhatók.

Székács Szidónia


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város