Nonstop vetélkedő gondtalan szórakozással és tanulással

Harmincadik alkalommal rendezett 12 órás Térségi Ifjúsági Nonstop Vetélkedőt a Martfűi Városi Szabadős Kör 2022. január 15-én reggel 9 órától a Martfű Városi Művelődési Központban. Az újszerű, játékos szellemi és ügyességi feladatokat és új csapatokat is felvonultató, nyilvános rendezvényhez a szervezők arra kérték a város lakóit, szurkoljanak együtt a martfűi fiataloknak!

Öt csapatban közel százötvenen mérték össze tudásukat és ügyességüket, elsősorban a középiskolás korosztályban. Korábbi versenyzők és új csapatok is bekapcsolódtak a népszerű 12 órás martfűi vetélkedőbe, játékos jókedvvel töltve meg a kulturális intézmény pódiumtermét.

Települési és iskolai csapatok, karcagi és tiszaföldvári diákok, Tiszakürt és Cserkeszőlő, Mezőhék és Mesterszállás települések fiataljai, valamint a szervező szabadidős kör a martfűi Damis diákokkal kiegészült csapata játszottak és tanultak együtt, ezúttal kisebb létszámban, az egészségügyi szabályoknak is megfelelő feladatokban.

A martfűi versengések feladványairól, hivatásos játékvezetőként, három évtizede dr. Varga Zoltán és segítői gondoskodnak. Számos, izgalmakban bővelkedő témakörben tették próbára most is a fiatalok elméleti tudását, ügyességét, műveltségét és humorérzékét.

Örömmel köszöntötte a városunkban versenyző ifjúsági csapatokat dr. Papp Antal, Martfű polgármestere, jó szórakozást és eredményes versenyzést kívánva minden résztvevőnek.

A Martfű Városi Szabadidős Kör Egyesület 2021-ben ünnepelte alakulásának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból a közösség három évtizedes tevékenységét Martfű Városért Díjjal ismerte el az önkormányzat.

A nagyszabású játékot szervező egyesület és vezetőjük, Szőke Ferenc sokat fáradozik azon, hogy ez a nap valóban a vidám vetélkedésről szóljon.

– A nonstop vetélkedőre mindig van kereslet. Fontosnak tartom azért is, hogy itt nem csak szórakoznak a fiatalok, hanem tanulnak is. Olyan kérdések és olyan formában kerülnek felszínre, amelyek hozzátartoznak az általános műveltséghez, és amelyekre vagy tudják a választ, vagy nem, de tanulnak belőlük – mondta el Szőke Ferenc, aki szerint a szabadidős kör általában ismert a városban, de a fő profiljuk a 12 órás nonstop vetélkedő.

A csapatok soraiban is találkozhattunk visszajáró versenyzőkkel, és a zsűri több tagja is állandó szereplője a rendezvénynek. Ezúttal Gonda Istvánné Zsuzsa, Turnyánszkiné Enyedi Andrea, Földi Edina, Szilágyiné Árvai Éva és Szilágyi Vivien pontozták szigorúan a feladatok teljesítését. Gondáné Zsuzsa három évtizede kapcsolódik be a vetélkedő értékelésébe.

– 30 évvel ezelőtt azért szerettem itt lenni, mert még fiatal voltam. Ma is nagyon szeretek a fiatalokkal együtt játszani, beszélgetni, közöttük, velük lenni – mondta el városunk korábbi alpolgármestere. – Vidámak vagyunk, és egy kicsit elfelejtjük, hogy pandémia van, egy kicsit elfelejtjük, hogy hétfőn iskolába vagy dolgozni kell menni, próbálunk gondtalanul szórakozni ebben az időszakban.

A késő estig tartó vetélkedést 1. helyen zárta Tiszakürt és Cserkeszőlő települések közös csapata, 2. helyen a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium diákjai végeztek. a 3. helyezést Mesterszállás és Mezőhék csapata szerezte meg. A 4. helyen a Dami, a Szolnoki Szakképzési Centrum Martfűi Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma diákjai és a házigazda szabadidős kör közös csapata végzett, a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium diákjai pedig az 5. helyen zárták a harmincadik 12 órás nonstop vetélkedőt.

A versengő közösségek díjazásán túl, az egésznapos egyéni teljesítményük elismeréseként csapatonként több játékos is különdíjat vehetett át. Szőke Ferenc, a Martfűi Városi Szabadidős Kör vezetője köszöni a vetélkedő lebonyolításához segítséget nyújtó támogatók felajánlását.

Herbályné Kalmár Irén

 


A Nonstop Vetélkedő támogatói voltak:

Boldog István országgyűlési képviselő

Martfűi Polgármester Hivatal

Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár

Lorenz Shoe Group Kft.

Cseuz Zsolt vállalkozó

Nagy Zoltán vállalkozó

Fehér Imre vállalkozó

Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. Budapest

Berkemann Cipőgyártó Kft.

Lukács József és felesége

Vitál Life Nonprofit Kft.

Tuti-Suli Autósiskola Törökszentmiklós

Bartus Csaba vállalkozó

Lilla Papír-Írószer Martfű

Hovodzákné Papp Zsófia és Hovodzák Ferenc Kereskedelmi vállalkozás

Vágner Olivér vállalkozó

Goods Market Martfű

Legero Hungária Cipőgyártó Kft. Martfű

Szicsek János vállalkozó

Ibolya Virág-Ajándék

Bagdán Sándor virágbolt

STADLER Szolnok Kft.

Szilágyiné Árvai Éva vállalkozó

Szántó Lajos vállalkozó

Kovács Zsolt vállalkozó

Tóth Márta vállalkozó

Ágoston Ildikó vállalkozó

Majzik Anita vállalkozó

Tóth Vivien vállalkozó

Murvai Katalin vállalkozó

Bódi Rita vállalkozó

Stark Agro Kft.

Robi Gazdabolt

OTP Nyrt Dél-Alföldi Régió Kecskemét

Csaba ABC ófalu

Turnyánszkiné Enyedi Andrea

Földi Edina

Vadas Gergő üzletkötő

Csüllög és Társa Kft.

Tóth Ferenc vállalkozó

Szabó Ferenc vállalkozó

Albán pékségMinden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város