Nem változik a kulturális intézmény neve

A Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár önkormányzati intézmény névváltoztatási lehetőségéről a 2022. január 27-i testületi ülésen tájékozódtak második körben az önkormányzati képviselők.

A kulturális intézmény 2021-ben ünnepelte alapításának 60. évfordulóját. Ez alkalomból az intézmény a testület 2021. november 25-i ülésén a kultúrház Mariházy Miklós Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár elnevezésre módosítását kezdeményezte.

A képviselő-testület javasolta, hogy a döntés meghozatala előtt az önkormányzati képviselők és a szakma munkatársai tegyenek más névadó személyekre is ajánlást, amelyeket az önkormányzati médiafelületeken közzé téve, a lakossági vélemények is megismerhetőek.

A felhívásra az alábbi nevek és javaslatok érkeztek, melyekre 2021. december 16-tól 2022. január 6-ig online a városi honlapon és szavazólapon helyben, a Művelődési Központban lehetett szavazni:

- MARIHÁZY MIKLÓS (szül.: Kövér Miklós)

- Dr. BAKONYI PÉTER

- F. NAGY GÉZA

- PÉCSKŐI MIKLÓS

NE VÁLTOZZON AZ INTÉZMÉNY NEVE (Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár)

A leadott 167 szavazat több mint fele amellett szólt, hogy maradjon a korábbi, megszokott intézménynév. 

A szavazás eredményét is figyelembevéve a képviselő-testület úgy határozott, hogy az intézmény továbbra is a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár nevet fogja viselni.

Székács Szidónia

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város