Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Víz, víz tiszta víz, csodálatos tiszta íz…

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde ovis csoportjai is nagy örömmel csatlakoztak az OGYÉI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés- Egészségügyi Intézet) által meghirdetett, országos vízfogyasztást népszerűsítő Happy-héthez. 2022. március 21-én, a víz világnapja előtt egy nappal vette kezdetét az egészséghét, melynek keretében az óvodások, az OGYÉI segédanyagaival és a pedagógusok saját ötleteivel, változatos programok és játékos feladatok segítségével szerezhettek tapasztalatokat a megfelelő folyadékpótlás pozitív hatásairól és a víz fontos szerepéről.

A program segédanyagait jól tudtuk alkalmazni a tevékenységekben, szívesen vették elő a gyerekek az ajánlott színezőket, a nyomtatható színes képek jó lehetőséget nyújtottak a beszélgetésekhez.

Több óvodai csoportban megjelent „vízcsepp manó”, aki motiválta a gyerekeket a különböző tevékenységekre és figyelemmel kísérte, hogy mindenki elég vizet igyon.

A vízizsaru szolgálat (természetesen ovis gyerekek) is vendég volt néhány óvodai csoportban, akik a rendszeres vízivást ellenőrizték és jutalmazták a legtöbb vizet fogyasztó gyermekeket.

A gyerekeknek lehetősége volt a vízzel érdekes kísérleteket végezni, buborékfújóval festeni, vízben élő állatokat készíteni, vizes palackkal tornázni, vízben kinyíló virágot hajtogatni és különböző vizes versenyeket játszani.

A gyönyörű tavaszi időnek köszönhetően a Tisza partra is el tudtunk sétálni, ahol megfigyelhették a vízparti növény- és állatvilágot és természetesen egészséges ivóvízzel csillapíthatták a szomjukat.

Bízunk abban, hogy a Happy-hét üzenetét a gyermekeken keresztül a családokhoz is sikerült eljuttatnunk és elősegítettük a tudatos ivóvízfogyasztást elősegítettük.

Szatmári Ágnes
óvodapedagógus


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város