Esküt tettek a szavazatszámláló bizottságok tagjai

2022. 03. 29-én megtörtént az április 3-ai országgyűlési választás és népszavazás szavazatszámláló bizottsági tagjainak eskütétele és oktatása Martfűn, a Polgármesteri Hivatalban. A szavazatszámlálók az esküjüket dr. Papp Antal polgármester előtt tették le.

Az eskütételt követően Szász Éva, a helyi választási iroda vezetője oktatást tartott a szavazatszámlálók részére a legfontosabb tudnivalókról, a jogszabályi változásokról, a kiemelt figyelmet igénylő ügyekről, a választás zavartalanságának biztosításáról.

A szavazatszámláló bizottságok választott és delegált tagokból állnak, a választott tagok személyéről a képviselő-testület döntött.

A martfűi szavazópolgárok 6 szavazókörben adhatják le voksaikat. A szavazóhelyiségekben 7 fős szavazatszámláló bizottság tevékenykedik, akik közül 3 főt a képviselő-testület választott.

A pártok szavazókörönként maximum két főt delegálhattak a szavazatszámláló bizottságokba.

Április 3-án országgyűlésiképviselő-választás és népszavazás is lesz, emiatt a helyi választási iroda munkatársainak és a szavazatszámláló bizottságoknak is sokkal több feladattal kell számolniuk.

Herbályné Kalmár Irén


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város