Virágültetés a Föld napja alkalmából

„A tavasz kiszabadítja a virágokat, hogy színesre fessék a nevető földet.” (Reginald Herber)

A természet szeretetére való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, a környezet védelmét, a környezettudatos magatartás megalapozását személyes példamutatással igyekszünk továbbadni a következő generációnak.

Április 25-én a Föld napjára hirdetett „Egy gyermek - egy palánta” programunkon a Munkácsy úti óvoda óvodásai és dolgozói ennek apropóján ragadtak kislapátot, ásót, locsolót és a szeszélyes áprilisi, borús időjárás ellenére, igyekeztek színesebbé, virágosabbá varázsolni közvetlen környezetüket.

Úgy tapasztaltuk, hogy a gyermekek jobban vigyáznak az általuk ültetett növényekre, a saját munkájuk eredménye megalapozza a gondoskodást, felelősségvállalást, és a szülők is fontosnak tartják, hogy gyermekeik olyan környezetben tartózkodjanak, játszanak, fejlődjenek, ami tetszik nekik is és jól érzik magukat benne.

Az óvodásaink a virágok elültetésében mindannyian nagy kedvvel és elszántsággal vettek részt, ahogyan erről a képek is tanúskodnak. A szorgos kis kezeknek köszönhetően rövid idő leforgása alatt minden ablak virágba borult, a kiskertek is megteltek szebbnél szebb palántákkal, és a programunk végére a nap is kisütött.

Ezúton szeretnénk megköszönni a sok-sok önzetlenül felajánlott virágpalántát, virágtartót mely szemet gyönyörködtető látványt nyújt minden óvodába érkező számára.

Jancsó Ágnes
óvodapedagógus

 

 


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város