Jó úton jár a martfűi foci utánpótlása

A pandémia miatt 2019 óta először került megrendezésre térségünk legrangosabb utánpótlás tornája 2022. május elsején Rákóczifalván. Idén minden korábbinál több csapat nevezett, így alig lehetett parkolóhelyet találni az eseménynek otthont adó sportpálya környékén. A rendezvény színvonaláról mindent elmond, hogy többek között valamennyi szolnoki egyesület ott volt a nevezettek között.

A Martfűi LSE a két legkisebb korosztályban képviseltette magát. Az U7-esek magasan kiemelkedtek a mezőnyből és könnyedén utasították maguk mögé a teljes mezőnyt. Teljesítményükre jellemző, hogy még a döntőben is kilenc gólt rúgtak a szolnoki Lurkó Focimánia csapatának és egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük. A győztes csapat tagjai: Fajka Zsombor, Kovács Ádám, Lengyel András és Terenyei Martin. A torna gólkirálya 26 góllal Kovács Ádám lett.

Az eggyel nagyobb U9-es korosztály teljesítménye is minden elismerést megérdemel. A csoportmeccsek során rendkívül nehéz sorsolást kaptak, csak szolnoki ellenfelekkel kellett megmérkőzniük. Óriási érdeklődés mellett, rengeteg néző előtt vívták mérkőzéseiket, amik valóban színvonalasak és szórakoztatóak voltak. A mezőnyből előzetesen kiemelkedett a Szanda Focisuli országos tornákat nyerő csapata, valamint a Szolnoki MÁV FC. Ők ketten magabiztosan meneteltek, és minden mérkőzésüket könnyedén nyerték. A fordulat akkor következett be, amikor a martfűi gyerekek egészen kiváló játékkal 6-0-ra le nem győzték az addig hibátlan Szolnoki MÁV-ot, akik ezzel el is búcsúztak az érmekért vívott versenyből.

Az elődöntőben a Szanda Focisuli következett, akik ugyan legyőztek bennünket, ám voltak az összecsapásnak olyan pillanatai, amikor bátrabb játékkal és némi szerencsével többet kihozhattunk volna ebből a mérkőzésből is. A harmadik helyért a Lurkó Focimánia ellen vesztett állásból fordítva sikerült nyerni, ami a kiváló csapategységnek és jónéhány extra teljesítménynek volt köszönhető.

A bronzérmes csapat: Petróczki Dénes (kapus), Boros Bernát, Karkus Ádám, Kontér Koppány, László Patrik, Serfőző Olivér és Terenyei Zétény. Itt is martfűi játékos, Karkus Ádám lett a gólkirály.

Nagy volt a boldogság, az U7-es és U9-es gyerekek is kupával, érmekkel térhettek haza!

A szezon hátralévő részében még két Bozsik Fesztivál vár erre a két korosztályra, ahol ismét megmutathatják tudásukat ellenfeleiknek és szüleiknek.

Edzőként ezúton köszönöm meg Terenyei Miklós segítségét, valamint valamennyi szülő támogatását, akik a nap folyamán fantasztikus szurkolásukkal hozzájárultak a szép sikerek eléréséhez.

Farkas Roland

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város