Újpesti focisták Martfűn

Május 11-én a nagynevű lila-fehér klub közvetlen utánpótlását jelentő fiatalokból álló Újpest II lépett pályára városunkban barátságos mérkőzésen. A találkozó apropóját az adta, hogy a vendégeket erősíti a martfűi Fehér Csanád, aki korábban a felcsúti Puskás Akadémiát is megjárta, sőt a tavalyi szezonban már az NB I-ben is bemutatkozott.

Családját az egész város jól ismeri, hiszen édesanyja pedagógus, édesapja vállalkozó, nagymamája pedig a Művelődési Központ korábbi igazgatója. Csanád Martfűn kezdett focizni, s az ő példája is bizonyítja, hogy kitartással és sok munkával innen is el lehet jutni magas szintre.

A mérkőzés kezdőrúgását városunk polgármestere, Dr. Papp Antal végezte el, aki aztán örömmel vehette tudomásul, hogy a megyei bajnokságban szereplő martfűi csapat, legyőzve kezdeti megilletődöttségét, 4-2-re megnyerte az összecsapást.

A vendégek kispadján két korábbi válogatott játékos, Véber György és Szlezák Zoltán ült, akik a lefújást követően gyorsan átöltöztek, hogy pályára léphessenek a Martfű Öregfiúk - Újpest Öregfiúk mérkőzésen, ahol ugyancsak hazai győzelem született.

Ennél azonban sokkal fontosabb volt, hogy a budapesti vendégekre rendkívül jó benyomást tett városunk, aminek a jó hangulatú vacsorán hangot is adtak.

A vendéglátó természetesen Fehér Imre volt, akivel együtt abban bízunk, hogy Fehér Csanád hamarosan rendszeresen szerephez jut majd az Újpest felnőtt csapatában. Ennek ugyanis erkölcsileg és anyagilag is számottevő hatása lenne a martfűi labdarúgásra.

Farkas Roland

Fotó: Csík Zoltán

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város