Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Tófelújítás a város szépítéséért

Martfű Város Önkormányzata saját beruházás keretében valósítja meg a Martfűi Polgármesteri Hivatal körüli park területén lévő két dísztó felújítását. A tavak medrének tisztítása, fóliázása, valamint a park új, automata öntözőrendszerének kiépítése 2022. április első napjaiban vette kezdetét.

A munkálatok a nagyobbik tónál indultak. A meder kitisztítása, feltöltése után jelenleg a partfal kialakítása van folyamatban, melyet vulkáni eredetű, riolit kő szegélyez. Ez a kőzet fehér színével, barna erezetével nem csak dekoratív, de a későbbiekben jelentősen akadályozza majd az algaképződést. Díszhalak, növények telepítésével visszaállítják a tó korábbi vízi élővilágát is.

Az automata öntözőrendszer táplálására, a környező növényzet és pázsit öntözéséhez az önkormányzat új fúrt kutat létesít.

A park eddigi szépségét tovább növelik a felújított szökőkút látványelemei, éjszakai megvilágítása és a felújított díszkő burkolat. Az önkormányzat tervei között szerepel egy gyaloghíd kialakítása is – olvasható a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának tájékoztatójában.

A két tó felújítási munkálatai előreláthatólag 2022. augusztus 20. előtt befejeződnek.

A városháza körüli park és tó átalakítására, új öntözőrendszer kiépítésére bruttó 45 millió Ft összegben biztosított pénzügyi fedezetet az önkormányzat 2022. évi költségvetésében a képviselő-testület. Ahogyan akkor dr. Papp Antal polgármester fogalmazott: – Eddig az önkormányzati intézmények energetikai beruházásaira helyezte a hangsúlyt az önkormányzat, jelentős megtakarításokat érve el, amit most már a közterületek megújítására is lehet fordítani. Eljött az ideje, hogy a város szépítésével is foglalkozzanak.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város