Szeptemberben az átlagnál több kisgyermek kezdi meg óvodás éveit a Játékvárban

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde a 2022/2023. nevelési évre szóló beiratkozása április végén megtörtént. Az elmúlt két évben ez online zajlott, az óvoda dolgozói idén végre személyesen is találkozhattak a beiratkozó kisgyermekekkel és szüleikkel. Az intézmény az idei nevelési évet 182 fővel zárja, a szeptemberben kezdődő új nevelési évet 194 fővel fogja megkezdeni.

– Nagyon örülünk, hogy jövőre ennyi kisgyermek érkezik az óvodába! – mondta Turnyánszkiné Enyedi Andrea, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde vezetője. – A bölcsődébe beiratkozók létszáma 33 fő volt, az óvodába pedig 52 fő. A körülbelüli létszámot tudjuk, mert a következő nevelési év megkezdéséig lehetnek még el-, illetve beköltözések. A bölcsőde 40 fő maximális létszámmal fog indulni szeptembertől, a Munkácsy úti Óvodában 112 kisgyermeket várunk, a Kossuth úti Óvodába pedig 82 kisgyermek fog járni.

Vannak számított létszámok is, ami azt jelenti, hogy aki sajátos nevelési igényű kisgyermek, az a csoportszervezés szempontjából több főnek számít – tudtuk meg az intézményvezetőtől. – A számított létszámunk 198 fő lesz az óvodában. Ahogy visszanéztük az elmúlt időszakot, nem volt ilyen sok gyermek az óvodában, és ez csak a szeptemberi kezdőlétszámunk. Januártól még várunk olyan gyermekeket, akik akkor szeretnék majd az óvodát megkezdeni.

A bölcsődében a személyi feltételekben nem lesz változás. Az óvodában 2 fő óvodapedagógus vonul idén nyugdíjba, akiknek a pótlásáról gondoskodik az intézmény.

Pályázati forrásból a Kossuth úti Óvoda kisépületét szeretnék felújítani. A nevelési intézmény bízik benne, hogy ez egy nyertes pályázat lesz, de ennek az eredményére még várniuk kell – mondta Turnyánszkiné Enyedi Andrea.

A ballagások ugyan lezajlottak, de a programok sokasága gyermeknapi kavalkáddal folytatódott a Játékvár Óvoda és Bölcsőde tagintézményeiben.

A nyári élet a Játékvárban a következőképpen alakul: az óvodák felváltva fogadják ügyeleti rendszerben a kisgyermekeket. A Munkácsy úti Óvoda június 20-tól július 29-ig fogadja a Kossuth úti Tagóvoda óvodai ellátást igénylő gyermekeit is, a Kossuth úti Tagóvoda augusztus 1. és augusztus 26. között fogadja a Munkácsy úti Óvoda óvodai ellátást igénylő gyermekeit – tájékoztatott az intézményvezető.

A bölcsőde július 4-től július 29-ig zárva tart. Az óvodákban és a bölcsődében a zárva tartások idején a nyári nagytakarítási munkálatok és a következő nevelési év előkészületei folynak.

Székács Szidónia

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város