Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Eredményes szezont zártak sakkozóink – Nyári sakktáborba várják a gyerekeket

A koronavírus járvány miatt a sakkversenyek másfél éves szüneteltetése után 2021 őszétől, nagyon óvatosan ugyan, de megindultak a versenyek.

Sikerült elindítani és - kisebb problémákkal küszködve - befejezni a felnőtt megyei csapatbajnokságot. Ezen a versenyen a Martfűi Városi Sportegyesület Sakk szakosztálya megfiatalított csapata két helyet előre lépve, a nyolcadik helyen végzett.

Az ifjúsági versenyek is lassan indultak, a diákolimpiák kivételével mindössze két versenyen tudtunk részt venni. A kényszerű pihenő nem vetette vissza a gyerekek sakktudását, hiszen megyei illetve országos szinten is kiemelkedő sikereket értek el.

A diákolimpia megyei döntőkön négy első, egy második és további értékes helyezéseket értek el, így egy csapat és három egyéni versenyző indulhatott az országos döntőkön.

Az országos csapatdöntőt Szombathelyen rendezték, ahol a Tichy Luca Sára, Túróczi Luca és Tóth Kíra összetételű, felsőtagozatos lánycsapat a 14. helyen végzett.

Az amatőr egyéni döntőket - mintegy 400 fő részvételével - az idén először Szolnokon bonyolították le, melyen három martfűi versenyző indulhatott.

Tichy Réka Rebeka az egyik legnépesebb csoportban, élete első versenyén a 32. helyen végzett. Nővére Tichy Luca Sára, balszerencsésen versenyezve, a 14. helyet szerezte meg. Ha nyeri az utolsó partiját, az ötödik helyen végez.

A legidősebb lánycsoportban indult Pintér Alexandra, aki már középiskolásként a Tiszaföldvári Hajnóczy Gimnáziumot képviselte, az egész mezőnyből kiemelkedve, egyedüli 100%-os teljesítménnyel nyerte korcsoportjának versenyét.

Az iskolaév évadzáró versenyén, június 11.-én az orosházi bajnokságon vett részt hat sakkozónk. Valamennyien díjazott helyen végeztek, kiemelkedett Tichy Luca Sára második és Vágner Hanna harmadik helye.

A sakkozók a nyári szünetben sem tétlenkednek. A Művelődési Központ vezetésével egyeztetve egész nyáron sakktábort szervezünk, ahova további sakkot szerető vagy sakkozni tanuló gyerekeket várunk. A foglalkozásokat kedden és csütörtökön délután 15 órától tartjuk, a részvétel ingyenes.

Reméljük, hogy a jövőben további ügyes sakkozókkal bővülhet csapatunk.

Szilágyi Dezső

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város