GÖRBÜLT!

Iskolánk diákönkormányzatának javaslatára idén első alkalommal - de biztosan nem utoljára!! :) - horgászversenyt hirdettünk.

  A verseny szervezésekor igyekeztünk pontosan és szabály szerint eljárni, így szükség volt MOHOSZ engedély és Állami jegy beszerzésére és napijegyre is. Az előírások tengerében való eligazodáshoz, illetve a gyakorlati megvalósításhoz rengeteg segítséget kaptunk városunk nagy pecásaitól, név szerint, betűrendben: Csiker Pétertől, Driszku Dominik Istvántól, aki idegenlégiósként érkezett, de 2022.06.13. óta martfűi kötődése is van, Fülöp Zoltántól, Mester Istvántól, Nagy Ferenctől, Takács Sándortól, Tomasowszky Lászlótól, Tóth Tivadartól.

A nagy nap reggelén felsorakozott a csapat az iskola ebédlőjében, és népszámlálást követően elindultunk a Martfűi Termál SPA horgásztavához.

Érkezésünkre már számított Nagy Ferenc a helyi horgászegyesület részéről, ő ismertette a hely használatának szabályait.

Driszku Dominik és Takács Sándor köszöntötte a gyerekeket és a segítőket, hiszen szép számmal voltak szülők és nagytesók is.

Az egyenlő esélyek miatt mindenki spicbottal versenyzett, amit ki is osztottak a szervezők. Ezt követően sorsolással eldőlt, ki melyik helyen horgászhat, így a gyerekek elfoglalták a jobbnál jobb helyeket.

Szponzorainknak hála (köszi Sanyi és DomiJ) a beetetéshez kaptak a gyerekek kukoricát, csontit és egy egész zacskó etetőanyagot is.

Szerelvényezést követően alig pár perc telt el, amikor Szabó Kristóf, 5. b osztályos diákunk felkiáltott, hogy megvan az első hal. Innentől kezdve átestünk a pillanatnyi zavarodottságon, rákaptunk a verseny ízére, hiszen minden stégről felhangzott a „megvan” kiáltás!

Fülöp Zoli bácsi, Nagy Feri bácsi és a két legény, a szülők, Dominik és Sanyi folyamatosan mérlegeltek, segítettek, hogy mindenki sikerrel zárja a napot. A legnagyobb fogása Serfőző Sárinak volt, hiszen neki sikerült az édesapját is horogra akasztania, de hál istennek és Nagy Feri bácsinak, apa is megúszta a kalandot. Mondjuk őt nem dobtuk vissza…

A melegben - hozzáteszem, árnyékban is 33 fok volt - nagyon jólesett a frissítő is, amit a helyi horgászegyesületnek köszönhettek a gyerekek.

Pontban fél 12-kor megszólalt a kürt és a szervezők lezárták a versenyt.

Nagy izgalommal és érdeklődéssel jártunk stégről stégre, hogy lássuk, mit fogtak a sporttársak.

Hatalmas meglepetésre a mezőny legjobbja Sári lett, na nem az apukája súlyával, hanem a kifogott halak mennyiségével.

Összességében 35.6 kg halat fogott ki a 14 versenyző, ami előtt emelem kalapom.

Eredményhirdetéskor mindenki kapott egy oklevelet, és valamennyiünk meglepetésére a spiccbotot is ajándékba megtarthattuk. Lesz mivel horgászni a nyáron és jövőre is. Merthogy a záró értékeléskor egyöntetű volt a gyerekek válasza: fantasztikus nap volt, jövőre is szeretnének jönni. A szervezők pedig ígéretet tettek arra, hogy ez meg is valósul.

A pontos eredmény mellett a legfontosabb az élmény volt: mindenkinek görbült a botja!

1. Serfőző Sára 6680, 2. Pápai Gergő 5700, 3. Kántor Benett 3985, 4. Berecz Máté 3500, 5. Mészáros Péter 2800, 6. Bánkúti Dániel 2370, 7. Szabó Kristóf 1900, 8. Goda Ernő 1805, 9. Alács Ábel 1550, 10. Hutkai Bence 1380, 11. Tarjányi Lili 1350, 12. Bozorádi Máté 1100, 13. Engárd Zétény 950, 14. Hreskó Tamás 520

Földi Edina Sára
intézményvezető

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város