Sikerrel zárult a 8. Városszépítő Gyermektábor

Alapadatok: Hőség, 20 diák (általános iskolások, IKSZ-es középiskolások, és már érettségizettek is) volt velünk. Többen csak a tábor kedvéért jöttek 6.-8. alkalommal. „Új” fiatal mindössze kettő volt. Tovább nem emelhettük a létszámot.

A munkák: - Természetes, hogy mivel a „város” által kiírt pályázaton nyertük a tábor költségeinek fedezésére a pénzt, ott kérdeztük: miben segíthetünk?

A nagyjátszótér kerítésére nagyon ráfért a felújítás: csiszolás, festés. Sajnos sok helyen a különféle cserjék nagyon bele nőttek a kerítésbe, azokkal nem tudtak mit kezdeni a gyerekek. Öröm a hatalmas játszótér, de csak egy kis része lett kész a kerítésének, másokra vár a folytatás, befejezés.
A Művelődési Központ külső környezete az ott dolgozók szerint soha nem volt ilyen rendben, mint amilyen most lett. A gyerekek a terasz járdafugák, -szegélyek közül kiszedték a gyomot, összeseperték az oldalsó bejáratnál bokáig érő lehullott hársvirágzatot stb. Örömmel tettük, mert az egyesület nagyon sok segítséget kap a Művelődési Központtól az évközi munkájához.

A Sportpálya előtti szomorúeper sor is kapott egy „fazonigazítást”.

Rendbe tettük a Lorenz cipőüzem rózsaágyásait is, ezzel viszonozva az ő segítségüket (ragasztó a használt sütőolajos táblákhoz, raklapok a Húsvéti Családi Délután nyuszisimogató ketrecéhez, a sünszálláshoz, a darázsgarázshoz.)

A délutáni programok:

A környezetvédelmi délutánon a globális felmelegedés, a túlnépesedés, a túlfogyasztás, az élelmiszerpazarlás volt a téma. A természetet átszövő kapcsolatokat játékosan tapasztalhatták meg, hogyan van egyik élőlény a másikkal kapcsolatban.

Volt kreatívkodás: segítségeink Patonainé Marika, Tasnádi Edit tanárnő, Csekőné Hajduk Anna fotós különböző figurák (dínók, karkötők, cicák, sünik) elkészítését irányították, amelyeket természetesen haza is vittek a gyerekek.

Voltunk a Szentesi Vasúttörténeti Parkban vonattal. Sok érdekesség, vasúttörténeti emlék, kipróbálható technika várta a gyerekeket. A kézi hajtányozástól a mozdony aljának vizsgálatáig, a gőz- és villanymozdony, a különböző kategóriájú személyszállító vasúti kocsik belsejének megtekintéséig sok minden belefért a kicsit hosszúra nyúlt kiránduláson. (De a vasúti menetrendhez kénytelenek voltunk igazodni!J)

Befizettük a gyerekeket a megszokott strandolásra, és megkapták a szokásos pólójukat is.

Történések, amelyek kedvesek voltak nekünk.

Az ebédek. Megrendelésre kaptuk a főfogást és desszert is volt. A Halla és Halla Food Kft. minden igényt kielégítően, teljes megelégedésre látta el a gyerekeket.

Hideg limonádéval és bodzaszörppel kedveskedtek minden nap a Művelődési Központ munkatársai. Sőt! A tábor végén 1-1 mozijegyet kaptak a gyerekek, melyeket tetszés szerinti előadásra válthatnak be.

Kedvezményes strandbelépővel járult hozzá Tomasovszky László a táboros gyerekek közösségért végzett munkájának elismeréséhez, pedig az idén nem is dolgoztunk a strand területén.

S zárásként az elmaradhatatlan szalonnasütés szülőkkel, testvérekkel! Nagy örömünkre sokan ott voltak, beszélgettek, sütögettek. A szülők élményeket cseréltek, hogy a gyerekeik hogyan reagáltak egy-egy tábori nap történéseire. Olyan „természetesen” telt el az a két óra. Jó volt látni.

Elhangzottak a kérések a kistestvérek részéről, hogy jövőre már ők is szeretnének jönni, és az ígéretek a nagyobbaktól, hogy ismét jönnek! Úgy legyen! Rajtunk nem múlik! Várjuk őket jövőre is!

Mellékelek sok fotót, nézegessék, keressék rajtuk az ismerős gyerekeket, gyönyörködjenek bennük. Megérdemlik!

Vinczéné Balogh Magdolna

táborvezető


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város