Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Kacaj Bicaj” nap - Autómentes nap a bölcsődében

A Föld védelme fontos mindannyiunk számára, így a legkisebbek számára is. Az autómentes nap lehetőséget adott arra, hogy a bölcsődés gyerekek figyelmét felhívjuk erre. 2022.09. 22.-én „Kacaj Bicajnapot tartottunk a bölcsődében.

Már az előző napokban ráhangolódtunk erre a napra, a témával kapcsolatosan beszélgettünk, mesekönyvet nézegettünk és mondókáztunk. Ezen a napon a bölcsőde udvarán számos programmal, játékkal tudtunk kedveskedni a gyerekeknek. Lehetőséget biztosítottunk a bölcsődéseknek, hogy megismerjék a közlekedési táblákat, lámpákat, hogyan közlekedjenek kerékpárral, rollerrel, kismotorral. A jelzőlámpák fényeit megismertettük velük színenként. Bátran ki-be hajtottak a különböző mozgásfejlesztő játékokkal a megépített körforgóba, ahol felhívtuk a figyelmüket, hogy a piros lámpa megálljt, a sárga várakozást, a zöld pedig szabad utat jelez a továbbhaladásra. Nagyon élvezték és a következő körökben ügyesen figyelték a lámpát és a helyes irányt.

A „Kacaj Bicaj nap lehetőséget adott arra, hogy a gyermekek biztonságos környezetben megismerjék a közlekedési szabályokat. Jól sikerült a délelőtt, a gyerekek aktívan mozogtak, kellemesen elfáradtak, új ismeretekkel gazdagodtak.

Soós Kitti
kisgyermeknevelő


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város