Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Autómentes nap 2022.09.22. és Kacaj Bicaj túra

A világon mindenhol nagy népszerűségnek örvend az évenként megrendezésre kerülő Autómentes Nap. Mi, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde intézményeiben dolgozók és az oda járó gyermekek is évente nagy lelkesedéssel kapcsolódunk be és szervezzük a programokat, tevékenységeket szeptember végén. Így történt ez az idén is, ezért az óvodákban és a bölcsődében ezen a napon ellepték az udvart a gyerekek által használt motorok, futóbiciklik, két- és háromkerekű rollerek, gyerek kerékpárok.

Pedagógiai programunk fontos eleme a fenntartható fejlődés céljainak, feladatainak megismertetése, és a nemzetközi rendezvény hosszú távú célkitűzése is az, hogy a városban élőket rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába, óvodába, bölcsődébe járókat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Így tehetnek nem csak a saját, hanem a felnövekvő nemzedék egészségének és életminőségének javításáért.

Ezért egész héten az egészségnevelésé, a biztonságos közlekedésé volt a főszerep. A gyermekek saját csoportjukban, közlekedésbiztonság témában rajzfilmet nézhettek, színezhettek, korosztályuknak megfelelően ismerkedhettek a jelzőlámpával, a közlekedési táblákkal. A program - a gyerekek szerint - legjobb napja szeptember 22-e volt, amikor még az időjárás sem akadályozhatta meg, hogy az óvodákban ne az elrobogó kismotorok, futóbiciklik és rollerek hangjától legyenek zajosak az udvarok és járdák. A gyermekek ügyesen teljesítették a felrajzolt és megépített, jelzőtáblákkal nehezített pályákat, és nagy figyelemmel vettek részt a kerékpár biztonsági tartozékait bemutató játékban is.

A nap végén a szülők bevonásával Kacaj-Bicaj túráztak a Kossuth úti Tagóvoda kis ovisai. A Munkácsy úti óvodások szüleikkel, „lábbusszal” egy esti sétát tettek a Városházához, ahol frissítő tánccal zárták a napot.

Bettenbuch Tünde

intézményvezető-helyettes

Tovább a 2022.09.22 - Autómentes nap a Játékvár óvodákban képgalériához>>>

Tovább a 2022.09.22 - Autómentes Nap a Kossuth úti Óvodában -
"Kacaj-bicaj" túra képgalériához>>>

Tovább a 2022.09.22 - Autómentes Nap a Munkácsy úti Óvodában -
"Kacaj-bicaj" séta a Városházához képgalériához>>>

Tovább a 2022.09.22 - Autómentes Nap a Kossuth úti Óvodában
(beküldött képek) képgalériához>>>

Tovább a 2022.09.22 - Autómentes Nap a Munkácsy úti Óvodában
(beküldött képek) képgalériához>>>

Tovább a 2022.09.22 - Autómentes Nap a Bölcsődében
(beküldött képek) képgalériához>>>


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város