Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Rendkívüli élmények, melyekből töltődhetünk – Az idén még két jelentős darabbal jelentkezik a M-ART-fűi Pódium Színház

2022 szeptemberében startolt a M-ART-fűi pódiumszínházi sorozat, melyet a szervező Kabai Sándor Zsolt és Alkotói Közössége városunk kulturális intézményével összefogva indított útjára, fantasztikus előadásokat elhozva a martfűi és a térségből érkező közönségnek.

A pódiumszínházi sorozat első két előadása, az Óceánjáró és a Stílgyak című darabok már sikerrel lezajlottak a MÁSIK Produkcióval együttműködve, Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor előadásában.

– Olyan darabokat hoztunk el, ami nekem fontos. Ez egy nagyon szubjektív nézőpont alapján kiválasztott előadássorozat. Az inspirációt a Liselotte és a május című darab adta. Én rendkívüli élményt kaptam tőle, amire azt gondolom, hogy nagyon sokaknak szüksége lehet – mondta Kabai Sándor Zsolt.

– Azzal indultunk el, hogy független színházi produkciókat és mainstream előadásokat fogunk megvalósítani Martfűn. Ezért került be az idei repertoárba az „Azt meséld el, Pista!” című darab is Mácsai Pál előadásában.

A szervező elmondása szerint a projekt megvalósításában egy megfoghatatlan közösség támogatta: egész Martfű, a művelődési központ, a barátai, a közösségi oldalának tagjai és a színészek.

– Ellátogattam egyszer Martfűre, és tulajdonképpen beleszerettem a pódiumterembe. Lesznek előadásaink, amit a nagy színpadon fogunk megvalósítani, de eredetileg mi abban gondolkodtunk, hogy kis létszámos, érzékenyítő, nagyon intim előadásokat hozunk el ide. 

Abban a világban, ahol ennyi negatív impulzus éri az embert, muszáj ellopni két órát az ördögtől, hogy feltöltődjünk. Ez egy olyan dolog, amivel a közösség is kap valami élményt, amit egyébként máshonnan nem kaphatna meg. És ez az egésznek a célja, semmi más.

Technikai oldalról is komoly előkészületeket igényel egy-egy ilyen előadás.

– Sokat segít a Nagy Hangerő Kft, de magának a kultúrháznak az infrastruktúrája is remek. Mi is hoztunk sok díszletet és technikai elemeket, de gyakorlatilag itt bármilyen színházi előadást meg lehet valósítani – mondta a szervező.

Az idei évben a már fentebb említett két előadást láthatja még a közönség. A M-ART-fűi Pódium Színház legközelebb november 18-án, az Azt meséld el, Pista! című darabot hozza el nekünk Mácsai Pál előadásában, majd december 17-én a Liselotte és a május című előadást láthatjuk, melyekre a szervezők szeretettel várják a feltöltődni vágyó közönséget.

A szervezővel készült teljes interjú a Martfű Média YouTube csatornáján és a martfu.hu oldalon tekinthető meg.

Székács Szidónia

Tovább a 2022.09.17 - Az óceánjáró -
M-ART-FŰI PÓDIUM SZÍNHÁZ 1. előadás képgalériához>>>

Tovább a 2022.10.14 - Stílgyak -
M-ART-FŰI PÓDIUM SZÍNHÁZ 2. előadás képgalériához>>>


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város