Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Amiben élünk, az mind inspiráció – Sopsits Árpád Saját kéz című könyvének bemutatója Martfűn

Sopsits Árpád Balázs Béla-díjas színház- és filmrendező, forgatókönyvíró, a Céllövölde és A martfűi rém filmek rendezője újonnan megjelent, első verseskötetének bemutatóján vehettek részt az érdeklődők a Martfű Városi Könyvtárban.

Az október 17-i könyvbemutató moderátora Danyi Zsuzsanna volt, aki több kulturális, vallási és gyermekmagazin szerkesztője és műsorvezetője.

Szolnoki könyvbemutatója apropóján Sopsits Árpád örömmel találkozott Martfűn is a korábban itt zajló filmforgatás során szerzett ismerőseivel.

Az író sajátos, vizuális látásmódja jellemzi a könyvbe rendezett versek témáját, mint például gyerekkor, vallás vagy szerelem. A verseskötetben olvasható hálaénekeken kívül az író a mindennapok kiszámíthatatlanságaiból, csodáiból meríti a témákat, ötleteket, amikből később versek születnek.

– Nem hinném, hogy külön inspirációért le kell nyúlogatni, mert amiben élünk az mind inspiráció. A hazugságok között, az árulásaink között, a szerelmeink között - ez mind-mind inspiráció. Tele van az élet meglepetéssel, kiszámíthatatlansággal. Ha nyitott valamennyire az ember, akkor mindig van téma – fejezte ki véleményét Sopsits Árpád.

A sokoldalú művész versein keresztül közelebb engedi magához az olvasót, beléphetünk a költő gondolatai közé. A bensőséges hangulatú eseményen a jelenlévők magától az írótól, Sopsits Árpád olvasatából hallhattak egy-egy művet a Saját kéz című verseskötetéből.

Az íróval készült interjú megtekinthető a Martfű Média YouTube csatornáján és a www.martfu.hu oldalon.

Székács Magor


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város