Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Szemerkélő esőben is jó hangulatban zajlott a babafaültetés

A volt téglagyári bányagödör területére várta a szülőket és a gyerekeket az idei babafaültetésre Martfű Város Önkormányzata 2022. november 5-én szombaton. Annak ellenére, hogy az időjárás nem igazán kedvezett a városunk hagyományos őszi családi programjára érkezőknek, a szülők, nagyszülők lelkesen ültették az előre kiásott gödrökbe a szil- és galagonya facsemetéket. A babafák mellé emlékplakett is kerül, kis tulajdonosuk nevével.

– Ismét sok babafát ültethetünk, ami azt jelzi, hogy Martfűn továbbra is szép számmal születnek gyermekek – üdvözölte a faültetésre érkező családokat dr. Papp Antal. –  Városunk polgármestere arról is tájékoztatott, hogy az idei babafaültetésre kijelölt területet parkosítják, sétányt alakítanak ki és padokat is elhelyeznek itt.

A város igyekszik mindent megtenni, hogy a gyerekek és a szülők jól érezzék magukat Martfűn. Az elmúlt években bővítették, korszerűsítették az óvodákat, a bölcsődét, és az általános iskolát is folyamatosan támogatja az önkormányzat, amiben lehet.

Tizenkettedik éve ajándékozza meg egy-egy fácskával Martfű újszülötteit az önkormányzat, minden évben a város egy-egy kijelölt közterületén közösen elültetve a családba újonnan érkezett baba kis facsemetéjét.

A babafa ültetésre vonatkozó felhívásokat az önkormányzat a családok, a Védőnői Szolgálat által továbbított, előzetes jelentkezése alapján küldi ki.

A fák ültetéséhez szükséges gödröket már korábban kiásták a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési csoportjának munkatársai.

Ezúttal 44 facsemete, 24 szilfa és 20 galagonya elültetésére került sor, a családok, szülők, nagyszülők és a nagyobb testvérek közreműködésével. A kiszáradt babafákat is évről-évre ebben az időszakban pótolják. A Kikötő téren, a Művelődési Központ körül, a Május 1 úton és a bányagödörben összesen 60 fa újra ültetéséről gondoskodott a Településüzemeltetési csoport – tájékoztatott Gonda Lajos, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának munkatársa.

A családok, a felhívásnak megfelelően, a munkálatokhoz szükséges eszközökkel, lapáttal, gereblyével és locsolókkal érkeztek a közös faültetésre. A jókedvüket és a lelkesedésüket sem hagyták otthon, így, a szemerkélő eső ellenére, igazán jó hangulatban zajlott az idei babafaültetés is.

Herbályné Kalmár Irén


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város