Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Gondolatokká rendezett élet

Mácsai Pál Örkény István életéről szóló önálló estjét láthattuk 2022. november 18-án a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. Az Örkény színház “Azt meséld el, Pista!” című darabja a m-ART-fűi Pódium Színház sorozat harmadik előadásaként érkezett városunkba, Mácsai Pál és Bereményi Géza színpadra állítása nyomán.

Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházigazgató, rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Madách Kamara, majd a színház átalakulását követően az Örkény István Színház művészeti vezetője, igazgatója.

Az Örkény színház előadásában az író a színész testét ölti magára minden alkalommal. Mácsai Pál olyan tökéletesen adja elő egyes szám első személyben Örkény István életét, hogy úgy érezzük, az íróval kettesben vagyunk. Ahogy a színpadra lép, attól kezdve ő Örkény, egyszerű, letisztult karakterrel, díszletek nélkül.

Nevetve vagy elszomorodva, némán hallgattuk történeteit, párkapcsolatokról, íróvá válásról, munkaszolgálatról, egy gondolatokká rendezett életről, egy igazán őszinte előadáson.

Herbályné Kalmár Irén


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város