Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Árvízbiztonság növelése a Tisza-völgy területén – Stabilizált út építési munkálatok a töltés koronán

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív program keretében zajlik az „Árvízbiztonság növelése a Közép-Tisza völgyben” című projekt megvalósítása térségünkben. A projekt célja a Tisza-völgy árvízi biztonságának javítása, a vizek okozta kártételekkel szembeni ellenállóképesség javítása.

Településünket a „Martfű Tisza bal part töltés áthelyezés” projekt elem érinti – tájékoztatta az önkormányzatot a KÖTIVIZIG.  A fejlesztés keretében az alábbi beavatkozásokat tervezik:

- Árvédelmi töltés áthelyezése Martfűnél (I. ütem) Tisza bal part 48+732 - 49+477 tkm szelvények között

- Stabilizált út építése a töltésáthelyezés megközelítésére a Tisza bal part 45+145 - 54+025 tkm (8956 fm) szelvények között

- Ártézi-csatorna ideiglenes szivattyúállás kialakítása

- 10.06 árvízvédelmi központ felújítása

A település közigazgatási területén a stabilizált út építési munkálatok folynak Martfű 0120 helyrajziszámon. A munkálatok során a 3,0 méter szélességű stabilizált útburkolat a töltés koronán kerül kiépítésre, Martfű belterületétől a Cibakházi közigazgatási területen található úgynevezett „Rocsa tanyáig”. A stabilizált korona biztosítja az áthelyezéssel érintett szakaszon az árvízvédekezés során a védelmi eszközök és anyag biztonságos helyszínre szállítását, továbbá elősegíti a fenntartási munkálatokat az időjárási körülményektől függetlenül.

A közbeszerzési eljárás keretében a KÖTVIÉP’B Kft. került kiválasztásra a „Martfű Tisza bal part töltés áthelyezés” kiviteli munkáinak elvégzésére.  Az átadott munkaterületen a közlekedést és egyéb mozgásokat a vállalkozó korlátozhatja és meg is tilthatja a műszaki átadásig – olvashatjuk a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tájékoztatójában.

A teljes projekt befejezésének tervezett határideje 2023. november 30.

Székács Szidónia

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város