Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

A felnőtté válás küszöbén – Szalagavató ünnepség a martfűi Damjanich középiskolában

A Dami végzős középiskolásai már készülnek az intézményüktől való elválásra, a szeretett iskolától való búcsúzásra, amelynek első állomása a szalagavató ünnepség volt. A Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium 2022. december 9-én megtartott szalagtűzési ceremóniáját és végzős osztályainak közös keringőjét szívből jövő gondolatok és ünnepi köszöntők tették még emlékezetesebbé.

– Ez a kis kék szalag, melyet hamarosan megkaptok, jelképezi a felnőtté válás hivatalos kezdetét, az összetartozást az iskolával, az osztálytársakkal, a tanárokkal és az iskola dolgozóival. ­A szalagtűzés szép hagyományával emlékeztetünk benneteket arra, hogy kezdődnek a próbatételek: a kisérettségik, a kisvizsgák, majd tavasszal az „igazi” megmérettetések – mondta Borza Andrea igazgató.

Az intézményvezető reméli, ha a végzős diákok évek múltán is rápillantanak a kis kék szalagra, eszükbe jut a Dami, ahonnan elindultak a felnőtté válás igazi útján.

A tanárok, mentoraik hamarosan elengedik a diákok kezeit, és bíznak abban, hogy az életben ezentúl is csak olyan tanítók kerülnek az útjukba, akiktől további szépeket és jókat tanulnak, majd évek múltán maguk tanítják az őket követő korosztályokat.

A szalagtűzés után a hagyományoknak megfelelően a végzős diákok tánca következett, mellyel feledhetetlen élményeket szereztek a családtagjaiknak, a meghívott vendégeknek.

Az ünnepély zárásaként a diákok szüleiket, nagyszüleiket és barátaikat közös táncra kérték fel, ezzel zárva a szalagavató szép pillanatait.

Székács Szidónia

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város