Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Csodás pillanatok, varázslatos történet az általános iskola tanulóinak előadásában

“A múlt nem a tied, csak az utána vonuló árnyék. A jövő nem a tied, csak az elébed vetődő sugara. Az óra a tied. Csupán az óra, amelyben élsz. Ne siess ki belőle.” (Gárdonyi Géza)

Három telt házas előadás során Igazi „Időcsavarba” kerülhettek a nézők a Martfűi József Attila Általános Iskola tanulóinak karácsonyi mesejáték előadásain 2022. december 9-én és 10-én, a Művelődési Központban.

A 176 szöveges és táncos szereplőnek köszönhetően a közönség elutazhatott az indiánok és vikingek földjére, tanúi lehettek Al Capone kézre kerítésének, megtapasztalhatták a jövőt is a robotok segítségével, és együtt bulizhatott 1986-ban a diákokkal egy házibulin.

A szövevényes időalagútból végül sikerült az elveszett gyerekeknek hazaérkezniük a karácsonyi vacsorára, amelynek megható pillanatait az iskola kis énekkara még meghittebbé varázsolta – összegezte számunkra az iskola hagyományos karácsonyi zenés mesejátékának legfontosabb tudnivalóit Mészáros Ágnes igazgatóhelyettes, megköszönve a szülőknek, támogatóknak, magánszemélyeknek, vállalkozóknak, hogy a mesejáték idei sikeréhez ismét hozzájárultak.

Az előadások felvonásai között a Szülői Munkaközösség látta vendégül finomságokkal a nézősereget.

Az általános iskola „Boldog Gyermekekért” Alapítványának szervezésében megvalósult nagyszabású előadás mindkét felvonásában valóban csodás pillanatokat élhettek át a szereplők és a közönség is, akiket magával sodort a történet, a gyermekszereplők játéka, táncos produkciói, a mozgalmas színpadi látvány.

A szervezők, az iskola tanulói, pedagógusai és Szülői Munkaközössége szeretettel várták a mesejáték előadásaira az érdeklődőket, gyermekeket és felnőtteket, az itt élőket és a környező települések iskoláiból érkezőket.

A sikeres előadás bevételét, az alapítvány céljaival összhangban, ezúttal is az iskola tanulóinak támogatására fordítja az oktatási intézmény, az utaztatás, a tanulmányi és sportversenyek nevezési díjai, a kirándulások és táborok költségei támogatásával csökkentve a szülők kiadásait.

Az Időutazás mesejátékról készült videóösszefoglalót, az előadás teljes felvételét és a mesejátékról készült fotóinkat a www.martfu.hu oldalon ajánljuk figyelmükbe.

Herbályné Kalmár Irén

Tovább a 2022.12.09 - "Időcsavar" - karácsonyi mesejáték I. felvonás -
Martfűi József Attila Általános Iskola képgalériához>>>

Tovább a 2022.12.09 - "Időcsavar" - karácsonyi mesejáték II. felvonás -
Martfűi József Attila Általános Iskola képgalériához>>>

Tovább a 2022.12.09 - "Időcsavar" - karácsonyi mesejáték -
Martfűi József Attila Általános Iskola - Szereplők képgalériához>>>


A karácsonyi zenés mesejáték támogatói voltak:

„A Boldog Gyermekekért” Alapítvány

Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár

Martfű Média

Martfű Város Önkormányzata, dr. Papp Antal

Martfűi József Attila Általános Iskola Szülői Munkaközössége

Martfűi József Attila Általános Iskola osztályközösségei (1.a, 1.b, 2.a, 2.b, 3.a, 3.b, 4.a, 4.b, 5.a, 5.b, 6.a, 6.b, 7.a, 7.b, 8.a, 8.b)

Szilver Alapfokú Művészeti Iskola, Prozlik Anna és Szántó Regina

Játékvár Óvoda és Bölcsőde

Szabó Ferenc és Túróczi Katalin

Szilágyiné Árvai Éva

Ivankovic Dalma

Szlávikné Csortos Mónika

Makai Anikó

Tarjányiné Bernáth Zsuzsanna

Rágyanszky István

Turnyánszkiné Enyedi Andrea

Gálné Balasi Zsuzsanna

Pádár Éva

Elekné Boros Mónika

Dr. Parti Csilla

Gonda Istvánné

Vinczéné Balogh Magdolna

Fazekas Jánosné

Asztalos Árpádné

Czinege József


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város