Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Büszkék vagyunk kiemelkedő sporteredményeikre

56 fiatal sportoló vehette át Martfű Város Önkormányzata elismerését a 2022. évi Sportgála rendezvényen, december 12-én, a Művelődési Központban, ahol ismét együtt ünnepelhettünk. Hagyományosan a minden év ezen időszakában megtartott esemény keretében díjazzák azokat a tehetséges gyerekeket, akik magatartásukkal, sporttevékenységükkel, elért eredményeikkel példát mutatnak társaiknak és mindannyiunknak.

Az önkormányzati elismerések odaítéléséről a helyi sportszervezetek javaslatai alapján döntött a képviselő-testület, oklevéllel, vásárlási utalvánnyal kedveskedve az év során kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóknak, az ünnepség keretében vendégül látva őket, edzőiket és szüleiket.

Az ünnepélyes díjátadó ceremónia valamennyi résztvevőjét szeretettel köszöntötte Földi Edina, az Oktatási, Művelődési, Sport, Civil és Egyházi Kapcsolatok Bizottsága elnöke.

– Bámulattal és csodálattal figyellek benneteket – szólította meg a sportoló fiatalokat Földi Edina. – Százötven főre rendeztük be a termet, ez azt jelenti, hogy 56 olyan sportoló lesz jelen, aki teljesítményével kiérdemli, hogy ma itt polgármester úrtól átvegye ezt az elismerést.

– Évről évre több sportolót, versenyzőt tüntethetünk ki – hangsúlyozta dr. Papp Antal polgármester a díjátadón. Ezt az elismerést mindig nagy örömmel adom át, hisz a város hírnevét viszik mindenfele. Meg tudjuk mutatni, hogy ez a kisváros is sok mindenre képes, ha együtt vagyunk, összefogunk és együtt dolgozunk érte. És ezek a sportolók sokat dolgoznak, úgy, hogy a szülők is segítik őket, aminek azért vannak látható eredményei.

Az elmúlt két esztendő nagyon nem tett jót a sportnak úgy általában, mint ahogy semminek. De Martfű Város Önkormányzata eltökélt volt abban, hogy támogassa azokat az ifjú tehetségeket, akik arra abban az évben rászolgáltak – fogalmazott a sportgálán Farkas Roland önkormányzati képviselő Nem utánpótlásról beszélhetünk, de látva azt, hogy mennyi tehetséges és ügyes gyerek létezik itt a sportágakban, a martfűi sport egésze, a jövője biztosított az elkövetkező időszakban. Minden sportágban olyan tehetségekkel rendelkezünk, és látjuk a felterjesztésekben, hogy nem csak megyei hanem országos szinten is, ami azt is mutatja, hogy az önkormányzat támogatásával jól sáfárkodnak az itt működő sportegyesületek.

Sportáganként, szakosztályonként hangzottak el a legeredményesebb sportolókról készült jellemzések. A szakosztályok edzőit is várták a színpadra, megköszönve nekik az áldozatos és eredményes munkát. Közben készültek a fotók, egyénileg és szakosztályonként, majd a végén minden díjazott a színpadra állt egy közös fotózáshoz.

Az önkormányzati elismeréseket dr. Papp Antal polgármester adta át a fiataloknak.

Elsőként a Martfű Városi Sportegyesület Sakk szakosztálya hét tehetséges sportolóját és oktatójukat, Szilágyi Dezsőt szólította a színpadra Eiler Zita, a kulturális bizottság tagja.

A Martfűi Úszó- és Triatlon Klub tagjai közül 14-en vehettek át elismerést kiváló teljesítményükért. Edzőjük Balogh József.

Három kiváló úszót is köszönthettünk a sportgálán. Edzőjük Demecs Mária.

A Martfűi József Attila Általános Iskola Diáksportegyesülete, Mészáros Ágnes, az egyesület elnöke által felterjesztett 12 sportoló a versenytánc, a futás és a triatlon sportágakban jeleskedtek.

Örömmel szólította a színpadra Földi Edina a Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub 11 sportolóját is. Kiváló eredményeikről mesterük, Búzás Gábor számolt be előterjesztéseiben.

A Martfűi Labdarúgó Sportegyesület legjobbjai is átvehették az önkormányzati elismeréseket. Edzőik: Trencsényi Tamás, Farkas Roland, Zsombik Miklós és Szabó Tamás.

Városunk fiatal sportolói és szüleik ebben az évben is örömmel fogadták sporteredményeik összegzését, az önkormányzat, a képviselő-testület és a sportvezetők figyelmét, a Sportgála megrendezését és az elismeréseket.

Herbályné Kalmár Irén

 

SAKK

Pintér Alexandra 2016 óta sakkozik, az évek során fejlődése töretlen. Iskoláit az elmúlt években öt alkalommal képviselte a diákolimpia országos döntőkön. 2022-ben egyéniben a 120 fős mezőnyben egyedül ért el 100%-os teljesítményt, amivel korcsoportja bajnoka lett. A megyei és országos versenyeken rendszeresen dobogós helyeken végez. Eredményesen szerepel a városi sportegyesület felnőtt csapatában is.

Tichy Bence Gergő 2016 óta sakkozik. Sikereit elsősorban a megyei és egyéb versenyeken érte el, szinte minden esetben a díjazottak között végzett. Játékstílusának a rövid rapid partik nem igazán kedveznek. Valóban elmélyedni a hosszabb, másfél órás játszmákban tud. Erre kitűnő alkalom a megyei felnőtt csapatbajnokság, ahol szép, kombinatív játékkal mutatkozott be. A rapid játékban is sokat fejlődött és további sikereket érhet el. Erre szorgalma és elméleti tudása a biztosíték.

Tichy Luca Sára 2016 óta sakkozik. Versenyeit a játékkal való teljes azonosulás, beleélés jellemzi. Szerencsére az eredményei alapján jóval több a siker, mint a vereség. A diákolimpia országos döntőiben négy alkalommal szerepelt. Az idei kiírásban egyénileg és csapatban is a 14. helyen zárt. Más országos és megyei versenyeken is rendszeresen a díjazottak között végez.

Tichy Réka Rebeka már óvodás korában is le-lejárt sakkozgatni, de az első versenyéve a 2021-22-es tanév volt. Versenyeit a tapasztalat és a rutin hiánya miatt még végig izgulja. Ennek ellenére megnyerte a diákolimpia megyei versenyét, eredményesen szerepelt az országos döntőben és más versenyeken is, dobogós, díjazott helyeken végzett.

Tóth Kíra 2018 óta sakkozik. Kezdetben, mint mindenki, nehezen tudta elsajátítani a sakkjátszma sajátos menetét, a sakkelemek alkalmazását. Az áttörést a diákolimpia országos csapatdöntője jelentette, ahol nyolc játszmából ötöt megnyerve a martfűi csapat legjobb pontszerzője lett. Csapatban megyei diákolimpiai bajnok, egyéniben ötödik, és más országos versenyen is a díjazottak között szerepelt.

Túróczi Luca 2021-ben kezdett versenyszerűen sakkozni. Bevallása szerint az édesapját akarta sakkban legyőzni. Eredményei bíztatóak, versenyeken is sikeresen szerepel. A diákolimpia megyei döntőin egyéniben negyedik, csapatban első lett, és tagja volt az országos döntőben részt vevő csapatnak is.

Vágner Hanna 2016 óta versenyez. Ezen időszak alatt 9 első, 8 második és 4 harmadik helyezést ért el. A diákolimpia országos döntőben való indulásra hat alkalommal szerzett jogot. Rutinos, magabiztos versenyzését eredményei bizonyítják, rendre a díjazottak között van. A diákolimpia megyei döntőkön egyénileg második, csapatban pedig első helyen végzett.

TRIATLON

Bontovics Márk 7 éves kora óta triatlonozik. A futás és a kerékpározás szeretete miatt választotta ezt a sportot. Nem csak a versenyélmények, hanem az edzések is motiválóak számára. Legjobban a nyári edzéseket szereti, főleg a tóúszást és a hosszú kerékpározásokat. Az idei versenyév legnagyobb büszkesége és élménye a Tiszaújvárosi Triatlon gála volt számára, ahol először vett részt ez évben. Célja a folyamatos fejlődés és a jobbnál jobb eredmények elérése. Az Országos triatlon összetett ranglistán korcsoportjában 10. helyezett.

Eredményei:

VII. BÚI Sprint, Para és Utánpótlás Duatlon OB Balatonboglár 9. hely

Sport XXI Aquatlon 2022 Dél-Keleti Regionális Döntő, Tiszaújváros 4. hely

 E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Zalatriatlon 9. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny XVII. Mogyi Triatlon Baja 8. hely

 E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Fadd-Dombori 9. hely

 E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Utánpótlás Triatlon OB Pécs 9. hely

Sport XXI Aquatlon Országos Döntő Debrecen 12. hely

Csüllög Marcell 6 évesen csatlakozott a Martfűi Úszó és Triatlon Klub csapatához. Kitartó munka, folyamatos fejlődés hozta magával az eredményeket, a versenyeken elért szép helyezéseket. Több éve aranyjelvényes sportoló, 2 éve tagja a magyar triatlon Héraklész válogatott keretnek. Az elmúlt 11 évben azért dolgozott, hogy válogatott sportolóként részt vehessen egy világversenyen. Ez az idén sikerült, kijutott a franciaországi La Baule-ban megrendezett Ifjúsági Európa-bajnokságra, Magyarország jelenlegi 5 legjobb ifi fiú sporttársaival közösen. Marci a ,,B" döntőben kapott helyet az elődöntők alapján, ahol remek versenyzésének köszönhetően a 16. helyen ért célba, ezzel az abszolút 47. helyet szerezte meg. A versenyen való részvétel, az ottani hangulat nagy motivációt jelentett Marci további sportmunkájához.

Eredményei:

Ifjúsági Európa-bajnokság Franciaország 47. hely

XXXI. Tisza Triatlon Klubcsapat OB Tiszaújváros 1. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Lengyeltóti 4. hely

E.ON XVI. Mogyi Triatlon, Ifjúsági Sprint OB Baja egyéniben 6. hely, csapatban 1. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Fadd-Dombori 4. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Utánpótlás Triatlon OB Pécs 4. hely

Triatlon Váltó OB Pécs 3. hely, Triatlon összetett ranglista verseny 7. hely

Danku László Botond 7 éve triatlonozik. Már az első edzése után tudta, hogy otthagyja előző sportágát és 100%-ban a triatlonra fog koncentrálni. Beilleszkedése azóta is töretlen. Igaz barátokra lelt a klubbon belül, ami a versenyeken, edzéseken kívül is folytatódik. Leginkább a sport változatossága és a benne rejlő kihívások fogták meg. Az edzések közül a kedvence az úszás, azon belül is a nyílt vízi úszás és a kerékpár.

Eredményei:

Sport XXI Aquatlon 2022 Dél-Keleti Regionális Döntő, Tiszaújváros 4. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Tiszaújváros 11. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Lengyeltóti 9. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Zalatriatlon 9. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny XVII. Mogyi Triatlon Baja 11. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Utánpótlás Triatlon OB Pécs 6. hely

Sport XXI Aquatlon Országos Döntő Debrecen 9. hely

Tóth Zalán Antal 12 éve kezdett triatlonozni és az első pillanattól fogva boldogan jár edzésre. A titok, ami ennyi éven át motivációt ad számára, a sok-sok vidámság, még több igaz barátság. Jó emberek: kicsik és nagyok. Közös élmények és sikerélmények. Ez mind-mind táplálja a kitartását és elszántságát a kemény munka során, amelyet a céljai eléréséért végez.

Eredményei:

Olimpiai Reménységek versenye, Lengyelország 7. hely

XXXI. Tisza Triatlon Klubcsapat OB Tiszaújváros 1. hely

XXXI. Tisza Triatlon Ranglistaverseny Tiszaújváros 9. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Lengyeltóti 9. hely

E.ON XVI. Mogyi Triatlon, Junior Sprint OB Baja egyéniben 6. hely, csapatban 1. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Fadd-Dombori 4. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Utánpótlás Triatlon OB Pécs 6. hely, Triatlon Váltó OB Pécs 3. hely

Jeneses Martin 3 évesen kóstolt bele először a futóversenyek világába, 5 éves korában, 4 éve kezdett úszni, 7 évesen triatlonozni. Lelkesedése, versenyzési vágya, a sportolás iránt mutatott érdeklődése töretlen. Leginkább a megmérettetéseken tudja kihozni magából a legjobbat, nagyon szeret versenyezni, küzdeni. A három sportág közül a futás az erőssége, de úszni is és kerékpározni is szeret. A téli alapozási időszakban már egy nagyobb kerékpárral lát neki az edzésmunkának, és rendkívül várja, hogy mit tud majd kihozni magából.

Eredményei:

VII. BÚI Utánpótlás Duatlon OB Balatonboglár 3. hely

Sport XXI Aquatlon 2021 Dél-Keleti Regionális Döntő Tiszaújváros 1. hely

Sport XXI Aquatlon Országos Döntő Debrecen 2. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Tiszaújváros 1. hely

Fergeteg Aquatlon Abony 1. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Lengyeltóti 2. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Baja 1. hely

E.ON Utánpótlás Triatlon OB Pécs 1. hely

Mihalik Szilárd 2019-ben költözött Martfűre, a következő évben kezdett triatlon edzésekre járni. Az elmúlt időszakban a klub legszorgalmasabb versenyzője, az edzéseken való részvétele, az ott elvégzett munka reményeket adhat arra, hogy egyre jobb eredményeket érhessen el a versenyeken. Munkájával, hozzáállásával példát mutat klubtársainak.

Gáspár Barnabás nagyon szeret triatlonozni, szerinte ez a sport éltet! Nem tudná elképzelni a mindennapjait edzés nélkül, vagy a nyarait versenyek, edzőtáborok nélkül! A folyamatos, rendszeres edzéseknek köszönhetően főleg a versenyszezon végi versenyei, eredményei nagyon jól alakultak, egyre jobb formába lendült. Az idei edzőtáborok szintén nagyban elősegítették a fejlődését. A jövő évi versenyek során szeretne minél közelebb kerülni az élmezőnyhöz.

Eredményei:

XXXI. Tisza Triatlon Klubcsapat OB Tiszaújváros 1. hely

XXXI. Tisza Triatlon Ranglistaverseny Tiszaújváros 9. hely

E.ON XVI. Mogyi Triatlon, Ifjúsági Sprint OB Baja egyéniben 9. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Zalaegerszeg: 9. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Fadd-Dombori 7. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Utánpótlás Triatlon OB Pécs 5. hely, Triatlon Váltó OB Pécs 3. hely

Pápai Balázs 2010 és 2022 között gyűjtötte a kilométereket a Martfűi Úszó és Triatlon Klub versenyzőjeként. Az eltelt 12 év alatt a három ág közül a kerékpár nőtt legjobban a szívéhez, az úszás mellett ez volt a legerősebb száma. Az elmúlt években országos bajnokságokon, egyéniben és csapatban is rendszeresen dobogós helyezéseket ért el. Korosztályában folyamatosan a magyar triatlon élmezőnyéhez tartozott. 5 évig volt a magyar triatlon Héraklész válogatott tagja. 2022-ben a legjobb 2003-as születésű junior versenyző lett, harmadik alkalommal nyert támogatást fiatal ösztöndíjasként az EMMI által kiírt Nemzeti Tehetség Program keretein belül.

Eredményei:

XXXI. Tisza Triatlon Klubcsapat OB Tiszaújváros 1. hely

XXXI. Tisza Triatlon Ranglista verseny Tiszaújváros 10. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Lengyeltóti 4. hely

E.ON XVI. Mogyi Triatlon, Junior Sprint OB Baja egyéniben 9. hely, csapatban 1. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Zalaegerszeg 6. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Fadd-Dombori 6. hely

Nagy Rebeka ötéves kora körül kezdett érdeklődni az úszás iránt, amelyet heti rendszerességgel tudott gyakorolni a martfűi úszószakosztály tagjaként, ahol nemcsak csapattársakra, de barátokra is lelt. Később már az edzéseket az úszás mellett futással is kibővíthette és elindulhatott a MÚTK színeiben aquatlon versenyeken. A legnagyobb sikert számára a debreceni országos aquatlon verseny jelentette, ahol egyéniben és csapatversenyben is szép eredményt ért el. Ettől a ponttól kezdve szerette volna kipróbálni magát triatlon versenyeken, ahol a kedvenc sportágával, a kerékpározással bővül a megmérettetés.

Eredményei:

Jászberényi Aquatlon verseny 3. hely

Sport XXI Aquatlon 2021 Dél-Keleti Regionális Döntő Tiszaújváros 6. hely

Sport XXI Aquatlon Országos Döntő, Debrecen 4. hely, csapatban 1. hely

Aquakid verseny Tiszaújváros 5. hely

Fergeteg Aquatlon verseny Abony 5. hely

Szlávik Szonja középső csoportban kezdett el úszni, de a triatlonnal igazából az első jászberényi versennyel kezdett el ismerkedni, beleszeretett a versenyzésbe! Heti 5 nap edzéssel, szívét lelkét beleadva keményen dolgozik, hogy minél jobb eredményeket érjen el. Sok versenyen eredményesen van túl. A legkedveltebb edzésformája a kerékpározás. Nagyon sok önbizalmat adott neki a triatlon klub és a csapattársakkal való jó kapcsolat.

Eredményei:

Jászberényi Aquatlon verseny 2. hely

Sport XXI Aquatlon 2021 Dél-Keleti Regionális Döntő Tiszaújváros 3. hely

Sport XXI Aquatlon Országos Döntő, Debrecen 3. hely, csapatban 1. hely

Aquakid verseny Tiszaújváros 3. hely

Fergeteg Aquatlon verseny Abony 4. hely

Pápai Péter 10 éven keresztül volt a Martfűi Úszó és Triatlon klub versenyzője. Nagyon otthon érezte magát a vízben, több versenyt alapozott arra, hogy jó úszó. A csapatversenyek alkalmával sokszor építettek erre edzői is. A tavalyi évben elért eredményei alapján nagy vágya teljesült azzal, hogy 2022-ben a Héraklész válogatott keret tagja lett ifjúsági korcsoportban. Így lehetővé vált számára egy kéthetes horvátországi edzőtáborozás. Péter is ösztöndíjas sportoló, támogatást nyert az EMMI által kiírt Nemzeti Tehetség Programban.

Eredményei:

XXXI. Tisza Triatlon Klubcsapat OB Tiszaújváros 1. hely

XXXI. Tisza Triatlon Ranglista verseny Tiszaújváros 13. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Lengyeltóti 13. hely

E.ON XVI. Mogyi Triatlon Ifjúsági Sprint OB Baja, egyéniben 15. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Fadd-Dombori 11. hely

Takács Zalán óvodás korában ismerkedett meg az úszással, már akkor is a klub keretein belül. Azóta folyamatos a tagsága, edzéslátogatottság mutatója kiemeli a társai közül, ami az elmúlt időszakban az edzéseken mutatott hozzáállásával párosult. Ez a kitartó, szorgalmas munka komoly fejlődést eredményezett Zalán versenyein. Serdülő korcsoportban meg is hozta a mindenki által várt sikert, az eredménylista utolsó harmadából az első húszban találta magát.

Eredményei:

Sport XXI Aquatlon 2022 Dél-Keleti Regionális Döntő Tiszaújváros 2. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Lengyeltóti 12. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Zalatriatlon 18. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny XVII. Mogyi Triatlon Baja 18. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Utánpótlás Triatlon OB Pécs 19. hely

Sport XXI Aquatlon Országos Döntő, Debrecen 6. hely

Forgács Korinna 10 éve kezdett el triatlonozni. Heti 5-6 napot tölt edzésekkel, versenyszezonban pedig szinte minden hétvégén versenyre jár. Kitartó munkával, magas szorgalommal dolgozik évek óta, ennek köszönhetően kerül előrébb az országos versenyeken és a ranglistán. Ebben a szezonban minden országos és ranglista versenyen sikerült az első tíz között végeznie. A Fadd-Domboriban megrendezett ranglista versenyen elért 7. helyezésre a legbüszkébb, amit nehéz körülmények között, szakadó esőben teljesített. Az országos ranglistán 12. helyezéssel zárt. Az idei szezonban is bejutott a meghívásos Tiszaújvárosi Gálára, és megkapta az aranyjelvényes sportolói kitüntetést is. Szívesen jár edzésekre, hiszen csapattársai egyben a barátai is.

Eredményei:

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Tiszaújváros 11. hely

Sport XXI Aquatlon 2022 Dél-Keleti Regionális Döntő, Tiszaújváros 5. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Lengyeltóti 9. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Zalatriatlon 9. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny XVII. Mogyi Triatlon Baja 9. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Fadd-Dombori 7. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Utánpótlás Triatlon OB Pécs 10. hely

Gaál Rebeka lételeme a mozgás. Hétköznapjait kitöltötte az úszás, a balett, a foci és a torna. Oviban és az iskolában is jártak úszni, így még jobban közel került ehhez a sporthoz és tetszett meg neki egy komplexebb sport, a triatlon. A heti 5 edzésen elvégzett áldozatos munka eredményeként bebizonyosodott, hogy van tehetsége és keresnivalója ebben a sportban. Egyre elhivatottabban járt az edzésekre. Videókat, statisztikákat néz, és egyre többet próbál meg kihozni magából, hogy a legjobbak legjobbjai közé tartozzon.

Eredményei:

VIII. BÚI Utánpótlás Duatlon OB, Balatonboglár 2. hely

Sport XXI Aquatlon 2021 Dél-Keleti Regionális Döntő, Tiszaújváros 1. hely

Sport XXI Aquatlon Országos Döntő, Debrecen 4. hely. csapatban 1. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Tiszaújváros 2. hely

Fergeteg Aquatlon verseny, Abony 1. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny VII. BÚI Triatlon, Lengyeltóti 2. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny, Mogyi Triatlon, Baja 1. hely

E.ON Utánpótlás Triatlon OB Pécs 1. hely

Deák Dorina életében a triatlon 10 éve van jelen. A heti 5 vagy akár 6 edzéshez elengedhetetlen a kitartás és a motiváció. A Lengyeltótiban megrendezett triatlon mix váltó országos bajnokság 3. helyét sikerült megszerezniük, amire a legbüszkébb. A csapat elhivatottsága és összetartása kulcsfontosságú szerepet tölt be edzéseken és versenyeken egyaránt. A mindennapokban a tanulás és az edzések közötti egyensúly megtartása a legnehezebb, Dorina mégis könnyen veszi az akadályokat.

Eredményei:

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Tiszaújváros 20. hely

Triatlon MIX váltó Országos Bajnokság 3. hely

Sport XXI Aquatlon Dél-Keleti Regionális Döntő, Tiszaújváros 6. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Lengyeltóti 17. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Zalatriatlon 17. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny Utánpótlás Triatlon OB Pécs 23. hely

ÚSZÁS

Józan Szófia 2020. szeptemberben kezdte el az úszást az egyesületben. Munkájának lendülete a kezdetek óta töretlen, kitartóan és rendszeresen látogatja az edzéseket. Vidám kisugárzása a nehezebb edzéseken a többiek számára is segítség. Magatartása tisztelettudó, a feladatoknál koncentrált, odafigyelő. A nehezebb munkánál sem riad vissza a végrehajtástól, sőt, kimagaslóan hajtja végre a feladatokat, jó példát mutatva ezzel társainak.

Szokolai Ákos 2018. szeptemberben kezdte el az úszást az egyesületben. Azóta is kitartóan és rendszeresen látogatja az edzéseket. Több alkalommal a hónap legszorgalmasabb úszója volt. Munkájában fegyelmezett, megbízható, ezzel a társainak igazán szép példát mutat. Monotónia tűrése, kitartó munkája, higgadtsága sok esetben elősegíti a csoport hatékonyabb munkáját. Terhelhetősége kiváló, szabálykövető magatartása példa társainak.

Sinka Barbara 2020. szeptemberben kezdte el az úszást az egyesületben. Az úszó edzések mellett, melyen heti három alkalommal vesz részt, gyógyúszás foglalkozásokon is rendszeresen jelen van. Heti egy napon képes szó nélkül vállalni a háromórás folyamatos munkát is. Edzésen kiegyensúlyozott, figyelmes. Terhelhetősége példaértékű. Társaival és a felnőttekkel szemben figyelmes, segítőkész.

Martfűi József Attila Általános Iskola DIÁKSPORT EGYESÜLET

Pető Zoltán és Pintér Mónika közösen kezdték a társastáncot első osztályban. Hatodik éve táncolnak együtt, és ez idő alatt rengeteg versenyt, sok szép, kiemelkedő eredményt tudhatnak maguk mögött. Erősségük a standard táncok, de a latin-amerikai táncokban is szépen fejlődnek, haladnak előre. Kitartó, szorgalmas sportolók, nagyon jó párost alkotnak együtt, ami látszik is harmonikus munkájukon és a közösen elért eredményeiken.

2022.02.19. Balmazújváros, Kelet-Magyarország Területi Bajnokság, Junior I. "C" Standard 1. hely, Latin 2. hely

2022.03.05. Budapest, Táncsport Magyar Bajnokság, Junior I. Standard 5. hely, Latin 4. hely

2022.03.19. Algyő, Tíztánc Magyar Bajnokság, Junior I. 5. hely

2022.11.05. Szolnok, "C" Országos Bajnokság, Junior I. Standard 3. hely, Latin 4. hely

Pető Dávid és Dorogi Noémi Kitti két és fél éve sportolnak és alkotnak egy táncpárt. Tehetségük már első osztályban megmutatkozott. Koruk ellenére számos fantasztikus eredményt értek el sportágukban, többek között országos bajnoki címmel is büszkélkedhetnek. A sporthoz való kiemelkedő hozzáállás, szorgalom és kitartás jellemzi a fiatal párost.

Eredményeik:

Kelet-Magyarország Területi Bajnokság, Gyermek I. "E" Standard 1. hely, Latin 2. hely (2022.02.19. Balmazújváros)

 "E" Hattánc Országos Bajnokság, Gyermek I. Standard 1. hely, Latin 2. hely (2022.04.09. Kaposvár)

 "E" Országos Bajnokság, Gyermek I. Standard 1. hely, Latin 4. hely (2022.09.10. Csömör)

Klubközi Táncverseny, Gyermek I. „E” Standard 1. hely (2022.11.05. Szolnok)

Pető Dániel hét éve sportol, a társastánccal első osztályban találkozott először és azóta az élete részévé vált. Az edzésekbe és a versenyzésbe is hamar belekóstolt, eredményei tükrözik nagy kitartását és szorgalmát. Néhány hónapja új táncpartnerrel készül a versenyekre, akivel hamar megtalálta a közös hangot és jó úton halad a sikerek felé.

Eredményei:

Kelet-Magyarország Területi Bajnokság, Junior II. „D" Standard 1. hely, Latin 1. hely (2022.03.19. Balmazújváros)

Klubközi táncverseny, Junior II. "D" Standard 1. hely, Latin 5. hely (2022.09.24. Csongrád)

33. Bem Kupa, Junior II. "D" Standard és Latin 4. hely (2022.10.16. Budapest)

Klubközi táncverseny, Junior II. "D" Latin 5. hely (2022.11.05. Szolnok)

Korsós Liliána első osztályban ismerkedett meg iskolájában a társastánccal, majd néhány évvel később elkezdett edzéseken, versenyeken is részt venni. A tánc iránti mérhetetlen szeretet jellemzi Lilit, amit sok éves kitartó munkája tükröz. Nagyon elhivatott és alázatos a táncsport iránt.

Eredményei:

Forma kupa, Junior I. "E" Standard 6. hely (2022.03.19. Algyő)

XVI. RexTerra Kupa, Junior I. "E" Standard 6. hely (2022.11.12. Kiskunhalas)

XVI: RexTerra Kupa, Junior I. ”E" Standard 6. hely (2022.11.12.)

Járóka Szabolcs Kornél és Tóth Nóra még csak közel egy éve kezdtek komolyabban foglalkozni a társastánccal, azóta edzéseken vesznek részt, és már néhány versenyen is megmérettették magukat, ahol szép eredményeket értek el. Nagy reménységek az iskola számára, szorgalmuk és kitartó hozzáállásuk már a kezdetekben megmutatkozott.

Eredményeik:

2022.03.27. Kunszentmárton, Művészeti Iskolás Táncverseny, Gyermek II. Kezdő Standard 8. hely, Latin 2. hely

2022.11.06. Szolnok, Művészeti Iskolás Táncverseny, Gyermek II. Középhaladó Standard, Latin 1. hely

Dorogi Edina Anna első osztályban kezdte a társastáncot iskolájában, a Szilver Alapfokú Művészeti Iskola keretein belül, majd nem sokkal később a versenyzést is kipróbálta. Azóta számos megmérettetésen van már túl, rengeteg szép eredménnyel. Szeptembertől új partnerrel folytatja pályafutását, akivel első közös versenyükön országos bajnoki címet szereztek. Edina szorgalma, alázatos munkája kiemelkedő és példaértékű. Az osztályközösség és az iskolai diákélet mozgatórugója. A 2021/2022-es tanévben megválasztották 33 iskola diákjai közül a Diákönkormányzati Tanács elnökének és egyben a Szolnoki Tankerületi Tanács tagjának is. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a ,,Magyarország jó tanulója, jó sportolója - 2021" címmel is kitüntette.

Eredményei:

Kelet-Magyarország Területi Bajnokság, Junior II. "C" Standard 3. hely, Latin 4. hely (2022.02.19. Balmazújváros)

Forma Kupa, Junior II. "C" Standard 2. hely (Algyő, 2022.03.19.)

"C" Tíztánc Országos Bajnokság, Junior II. 4. hely (2022.04.09. Kaposvár)

 "C" Országos Bajnokság, Ifjúsági Standard 1. hely (2022.11.05. Szolnok)

Bata Indira Zoé 9 éve sportol és 7 éve versenyez intenzíven. Évről évre egyre jobb eredményekkel büszkélkedhet. Kiemelkedő teljesítménye és tehetsége leginkább a standard táncokban mutatkozik meg, hiszen ebben a kategóriában már ,,B" osztályos táncosként versenyezhet. Indira a sportághoz való hozzáállása kiemelkedő, edzéseken és versenyeken nyújtott szorgalma példaértékű.

 Eredményei:

Kelet-Magyarország Területi Bajnokság, Ifjúsági "C" Standard 1. hely, "D" Latin 3. hely (2022.02.19. Balmazújváros)

Ritmo Kupa, Ifjúsági "C" Standard 1. hely (2022.06.04.)

Felnőtt-Ifjúsági Standard Ranglista 8. hely (2022.09.24. Csongrád)

33. Bem Kupa, Ifjúsági "B" Standard 1. hely (2022.10.16. Budapest)

Kontér Koppány sokoldalú fiú, lelkesen jár triatlon edzésekre, de az iskolai versenyek rendszeres résztvevője is.

2022. évi sporteredményei:

XVII. Mogyi Triatlon Utánpótlás Ranglista Verseny Baja 8. hely

E.ON Utánpótlás Ranglistaverseny VIII. BÚI Triatlon, Lengyeltóti 11. hely

III. Mozgással az egészségedért - Fergeteges Aquatlon Abony 2. hely

Sport XXI Aquatlon 2022 Dél-Keleti Regionális Döntő Tiszaújváros 2. hely

Fekete Hanga családi hagyományként örökölte a sport, a futás szeretetét. Szerényen számolt be az első versenyeiről, ahol szép eredményeket ért el. A futás hatalmas kitartást követel, növeli az akaraterőt, amely feltétele a jó teljesítménynek. A futás mellett nagy örömmel és egyre nagyobb sikerrel röplabdázik Szolnokon.

Eredményei:

2022. február Farsangi föld alatti futás a kőbányai pincerendszerben, 8 km

2022. június Brutál Futás

2022. szeptember 2. Liget Élményfutás, 7 km

KARATE

Bíró Dániel a kezdő első versenyes csapatot erősíti. Figyelmes és szorgalmas munka jellemző rá.

Eredménye: 2022.10.01. Kovács Kata Zsófia Emlékverseny III. hely

Búzás Bíborka kezdő a karate világában. Bátorságával példa a fiatalok számára, hiszen idén két versenyen is képviselte városunkat.

Eredményei:

2022.06.04. Nyílt Szlovák Bajnoksás II. hely

2022.10.01. Kovács Kata Zsófia Emlékverseny III. hely

Kis Dominik hosszú évek óta a karate útját járja. Haladó versenyzőként öt edzésen fejleszti magát hetente. A martfűi csapat második legeredményesebb utánpótlás versenyzője. Bármilyen megmérettetésről legyen szó, vizsga vagy verseny, nagy figyelemmel és koncentrációval dolgozik.

Eredményei:

2022.05.14. DO Döntő I. hely

2022.06.04. Szlovák Open III. hely

2022.09.17. Debrecen Kupa OB I. hely

Tóth Dominik először mérette meg magát téthelyzetben. A küzdelmek után az volt a véleménye, hogy nagyon jól érezte magát a páston és legközelebb is szeretne versenyezni.

Eredménye: 2022.10.01. Kovács Kata Zsófia Emlékverseny II. hely

Vágner Hunor a haladó versenyzői csoport tagja. Hétről hétre követi és végzi el maximális odaadással a kiírt edzésmunkát. A heti öt edzés mellett az iskolai közösségben végzett munkája és az intézményi ünnepségeken való szereplése is kimagasló.

Eredménye: 2022.06.04. Szlovák Open II. hely

Danku Csillag a kezdő versenyzői csapat tagja. Idén először lépett tatamira. Ilyenkor nemcsak ellenfelével, hanem saját magával is megküzd mindenki.

Eredménye: 2022.10.01. Kovács Kata Zsófia Emlékverseny III. hely

Kovács Lilla szorgalmasan látogatja az edzéseket. Élete első versenyén szépen helyt állt.

Eredménye: 2022.10.01. Kovács Kata Zsófia Emlékverseny II. hely

Kovács Zoltán a kezdő versenyzők táborát erősíti. Célja, hogy jövőre országos versenyen induljon. Tudja, hogy a céljaiért tenni, áldozni kell.

Eredménye: 2022.06.04. Szlovák Open III. hely

Oláh Barnabás a versenyzői csapat legeredményesebb, jelenleg rangidős tagja. Szerénysége és alázatossága példaértékű. Az országban korosztályában a legsikeresebb. Edzője szeretné, ha 2023-ban az utánpótlás EB-n képviselné Martfűt és Magyarországot.

Eredményei:

2022.05.14. DO döntő I. hely, 2022.06.04. szlovák Open III. hely, 2022.09.17. Debreceni Kupa OB I. hely, 2022.10.08. Utánpótlás MB BP I. hely

Szabó Lara néhány éve úgy döntött, hogy újra karatézni kezd. A haladó versenyzői csapathoz csatlakozott és végzi a munkát edzésről edzésre. Sajnos létszámhiány miatt nem tudott minden versenyen elindulni.

Eredményei: 2022.06.04. Szlovák Open III. hely, 2022.10.08. Utánpótlás MB BP III. hely

LABDARÚGÁS

Terenyei Martin azok közé a gyerekek közé tartozik, akiknek az élete a foci. U7-es korosztályban is sikeres volt, most pedig az egyel idősebbek között is megállja a helyét.  Minden edzést és mérkőzést komolyan vesz, az elsőtől az utolsó percig a maximumot nyújtja. Több poszton használható, nincs a pályának olyan része, ahol ne tűnne föl. Rendkívüli gyorsaságával mindenhova odaér, jó esélye van arra, hogy a későbbiekben magasabb szintre is eljusson.

Boros Bernát ötéves kora óta focizik. A sport iránt elkötelezettsége példaértékű. Az U9-es korosztályba lépve rendkívül látványos fejlődést tudhat magáénak. Kapusként és hátvédként is kiemelkedő teljesítményt nyújtott egész évben a Bozsik Fesztiválokon és a különböző tornákon.  Betegen is a martfűi csapat rendelkezésére állt, mindig lehet számítani rá.

Kovács Ádám vérbeli gólvágó. Az év első felében még az U7-es, majd ősztől már az U9-es korosztály legeredményesebb játékosa. Gyorsasága és cselerőkészsége kiemelkedő, nagyszerűen érzi a kaput. Szülei négyéves kora óta hordják át Tiszaföldvárról, azóta sportol martfűi színekben. Csak rajta múlik, hogy valóra váltsa nagy álmát, ami egyszerűen annyi: focista akarok lenni. Ha ilyen ütemben termeli a gólokat előbb-utóbb ez a kívánsága is teljesülni fog.

Markót Bence másfél éve tagja a martfűi U16-os csapatnak. A foci iránti alázata kiemelkedő. Minden edzésen jelen van és edzésmunkája, szorgalma példaértékű. A számára korábban ismeretlen bal oldali védő poszton megbízható és stabil teljesítményt nyújt a csapat bajnoki mérkőzésein.

Planicska Noel az U9-es korosztály univerzális játékosa. Játékintelligenciája egészen egyedülálló, ha kell védekezik és szerel, ha a szükség úgy hozza, a hátára veszi a pályát és fontos gólokat szerez. Pontrúgásai élményszámba mennek, pontos passzai aranyat érnek. Csapattársaihoz hasonlóan, neki is nagy erénye a gyorsasága, mellyel nagyszerűen tud érvényesülni. Előtte is fényes jövő áll.

Ivankovic Milán 2012-ben született és 2017-ben kezdett el focizni! Nagyon hamar megszerette ezt a sportágat, amelyben édesapjának is nagy szerepe volt és amelyet azóta is óriási akarattal, alázattal és örömmel végez. Sok elismerő díjat kapott az utánpótlás rendezvényeken. Milán most 4. osztályos kitűnő tanuló. Hobbija a foci és az úszás. Bekerült a körzeti válogatottba, kéthetente Törökszentmiklóson készülnek a körzetválogatottban, és részt vehet tavasszal a régiós válogatottak tornáján.

Kontér Bulcsú öt éve kezdett el focizni. Náluk is családi hagyomány a sport szeretete, nagypapájuk kiváló labdarúgó volt a martfűi Tisza Cipő csapatában. Mindkét unokában el van ültetve a labdarúgás szeretete, ezért ő is minden héten alig várja, hogy focizhasson hol az u11-ben hol az u13-as mérkőzéseken. Sok elismerő díjat kapott az utánpótlás rendezvényeken. Bulcsú is bekerült a körzeti válogatottba, kéthetente Törökszentmiklóson készülnek a körzetválogatottban és részt vesznek majd tavasszal a régiós válogatottak tornáján.

Planicska Martin 2012-ben született és 6 éve kezdett el focizni! Martinéknál családi hagyomány a sport szeretete, mindhárom fiú ígéretes labdarúgó az egyesületben. Martin minden héten nagyon nagy alázattal és örömmel végzi az edzéseket, biztatva fiatalabb társait. Sok elismerő díjat kapott az utánpótlás rendezvényeken. Bekerült a körzeti válogatottba, a helyi edzéseken kívül kéthetente Törökszentmiklóson készülnek a körzetválogatottban, és részt vehetnek tavasszal a régiós válogatottak tornáján.


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város