Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Ünnepi programok a magyar kultúra napja alkalmából

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a magyar kultúra napja alkalmából szervezett városi ünnepi programjainkra, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárba. Ez alkalomból zenés irodalmi est és kiállításmegnyitó is várja az ünneplő közönséget.

Január 19-én csütörtökön Beck Zoltán és Grecsó Krisztián „Hoztunk valamit magunkból” című zenés irodalmi pódiumestje kelti életre a prózát, 17 órakor a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. A műsort megelőzően ünnepi köszöntőt mond Vas Béla néprajzkutató.

Az előadásról:

Beck Zoli a 30Y zenekar frontembere és Grecsó Krisztián az egyik legnépszerűbb magyar író. Az írónál gitár van. A zenész meg felolvas. Beszélgetnek, mert barátok, olvasnak mert írnak, zenélnek, mert vannak dalaik. Bóbiták, Apokrifek és Balázsolások egy időutazós esten, ahol megidéződnek a mesterek, zene és irodalom találkozik és kiderül, milyen közösek a gyökereik.

Az előadásra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A helyre szóló belépőjegyek átvehetők a Művelődési Központ jegypénztárában. Regisztrálni a www.cinemartfu.hu weboldal felületén, vagy a művelődési központ jegypénztárának nyitvatartási idejében lehet.

2023. január 20-án pénteken Kecső Endre martfűi származású festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás kulturális intézményünk kiállítótermében. A Hüperión című tárlatmegnyitóra 17 órára várják az érdeklődőket, a kiállítást Révi Norbert szobrászművész nyitja meg.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Jöjjenek, ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

Székács Szidónia


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város