Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Idén is sok feladat vár a városszépítőkre

Évindító összejövetelt tartott a Martfűi Városszépítő Egyesület 2023. január 10-én, a Művelődési Központban. A civil közösség és támogató tagjaik köre új jelentkezőkkel bővült, akiket örömmel mutatott be Vinczéné Balogh Magdolna.

Az egyesület vezetője sorra vette a szervezet tevékenységét is, amelyben a klasszikus városszépítő munka, a növényültetés, -gondozás mellett kiemelt szerepet kap az ismeretterjesztés.

A hangulatos találkozón az összetartó közösség tagjai egyeztették a 2023-ban rájuk váró teendőket: az aktuális pályázati lehetőségeket, az évente visszatérő feladatokat és az újonnan felvállalható városszépítő munkákat.

Magdika sikerként számolt be az előző évben pályázati forrásból megvalósult pusztaszeri közösségi kert látogatásukról, melyhez hasonló lesz az idén a Békéscsabai „Hatvanezer fa Egyesületnél” szerzett tapasztalatcsere. Folytatódik immár 10. alkalommal Martfűn a Legszebb Konyhakert mozgalom, a 9. éves Városszépítő tábor, a 8. éves ifjúsági pályázat keretén belül a rajzpályázat, valamint a „Madarak és fák napja” program a gyerekeknek.

Eredményes kezdeményezésnek bizonyult a használt sütőolaj leadására kijelölt gyűjtőpontok üzemeltetése is, amelyből a környezet kímélésén túl, kisebb bevételre is szert tett az egyesület.

A Martfűi Városszépítő Egyesületnek felajánlható a 2022. évi személyi jövedelemadó 1%-a. A felajánlásokból befolyó összeget ezúttal is közösségi célokra, pl. a pályázataikban részt vevő fiataloknak szánt ajándékkönyvekre fordítják.

Az év következő városszépítő rendezvényeként a Tisza élővilágának emléknapjára, a tizenegy évvel ezelőtt a Tiszát ért ciánszennyezés napjára ebben az évben is előadást szervez az egyesület. Február 1-jén szerdán 16 órakor minden érdeklődőt szeretettel várnak a Művelődési Központ pódiumtermében.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város