Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Farsangi télűzés az általános iskolában

Bál, bál, maszkabál! / Minden jelmez készen áll, / szól a nóta, messze száll: / Áll a bál, áll a bál, / áll a fényes maszkabál! /Gryllus Vilmos/

Február 10-én pénteken a Martfűi József Attila Általános Iskolánkban is sikerült remélhetőleg elűzni a telet. Maszkabálunkon ugyanis sok-sok diák öltött szebbnél-szebb, ötletesen kidolgozott jelmezt. Az 5.a osztály bemutatta, hogy milyen lehet az „iskola rabjának” lenni, míg a 7.a osztályosok pedig tanáraikat jelenítették meg.

A tantermek is új dekorációt kaptak. A Diákönkormányzat mindegyik termet jelesre értékelte, az osztályokat egy-egy „nasicsomaggal” jutalmazták munkájukért. A Szülői Munkaközösségnek köszönhetően mindenki degeszre ehette magát az Incsi-Fincsi büfében.

A nap fénypontja a jelmezverseny értékelése volt. Az idei év alsó tagozatos királynője Kovács Anna, a farsang királya pedig Terenyei Martin lett az 1. b-ből.

A felső tagozatosok közül Tarjányi Lili 6.a osztályos tanuló nyerte el a bálkirálynő címet, a királyi korona pedig Gál Levente 6.b osztályos tanuló fejére került fel. Az osztályokban a tombolahúzás is megtörtént, a rengeteg szülői felajánlásnak köszönhetően egy gyermek sem ment haza ajándék nélkül.

A hangulat ezután sem hagyott alább, mivel a földszinti zsibongóban minden alsós és felső tagozatos tanulónk táncolhatott és énekelhetett a diszkóban.

A Szülői Munkaközösség odaadó munkája, a szülők óriási mennyiségű tombolafelajánlása, finomabbnál finomabb süteményei, ötletes jelmezei, a pedagógusok segítsége mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy ezen a napon sok kis csillogó szempár és fergeteges hangulat töltse meg iskolánk falait.

Mészáros Ágnes

intézményvezető-helyettes


A farsangi rendezvény sikeréért ezúton szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak:

1.a, 1.b, 2.a, 2.b, 3.a, 3.b, 4.a, 4.b, 5.a, 5.b, 6.a, 6.b, 7.a, 7.b, 8.a, 8.b tanulói és szülői munkaközösségei,

Martfűi József Attila Általános Iskola Szülői Munkaközössége,

Hóvirág Akciós Áruk Boltja - Fehérné Kókai Anita,

Juhászné Hidvégi Edit,

Szekeres Mónika Gizella önkormányzati képviselő,

„Boldog Gyermekekért” Alapítvány,

Szolnoki Tankerületi Központ,

Torony ABC - Kecskés Attila,

Kehely Cukrászda - Nagy Katalin.


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város