Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Nyugdíjas Klub épületének közel nulla energiaigényű korszerűsítése Martfűn”

TOP_PLUSZ-2.1.1-21-JN1-2022-00001


Projekt leírása:

Martfű Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban valósul meg, a vissza nem térítendő 100%-os intenzitású támogatás összege: 26 493 200,- Ft.

A projekt helyszíne a Kossuth Lajos úti Nyugdíjasklub épülete, a projekt célja az épület komplex felújítása: korszerűnek hőtechnikai adottságai a földgáz felhasználás teljes megszűnése mellett, az épület hő- és villamosenergia igénye szinte teljes mértékben helyben előállított megújuló energiahordozóval kerül kielégítésre. A projekt részeként energiahatékonysági korszerűsítésként homlokzati és lábazati hőszigetelés, padlásfödém hőszigetelés, nyílászáró csere, világításkorszerűsítés és fűtéskorszerűsítés történik. A megújuló energiahordozók hasznosítása érdekében napelemes rendszer telepítése történik a tetőn, a hőtermelést levegő-víz hőszivattyú végzi majd.

Javul az idősek esélyegyenlősége, szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférése: a klubszerű összejövetelek segítik megelőzni az információhiányt, a társas kapcsolatok leépülését, az önszerveződés révén egymást segítik, egyúttal az életminőségük is javul, az épület akadálymentesítése is megvalósul.

A projekt tervezett fizikai befejezésének dátuma: 2023.09.30.

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város