Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!” – Farsang a Játékvár Óvodában

A farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. A Játékvár Óvoda és Bölcsőde tagintézményeiben igen mozgalmas napok ezek. A farsang hetét sok móka és kacagás övezi körbe, hiszen mindenki fő célja, hogy elűzzék a telet és előcsalogassák a tavaszt, ahogy a hagyományainkban is jelen van. Ilyenkor a gyerekek mondókákat, dalokat és közös táncokat is tanulnak.

Február 17-én végre elérkezett a várva várt nap, a farsangi mulatság napja. Karneváli hangulat, játékos bolondozás és színes maskarák. A Kossuth úti Tagóvodában találkoztunk kalózokkal, hercegnőkkel, rendőrökkel, tündérekkel és boszorkányokkal is. A jelmezes felvonulás után mulatság várta a kicsiket.

A vidám zeneszó mellett nagyon finom illatok terjengtek az óvoda falai között, hisz a farsang elképzelhetetlen fánk nélkül.

A Játékvár Óvoda vidám délelőttjét a téltemetés hagyományos szokása zárta. A Munkácsy úti Óvodában télbanyát készítettek, amit jelképesen el is égettek, miközben a gyerekek hangos rigmusokkal, dalokkal, mondókákkal űzték el a telet, várva a megújuló, zöldellő tavaszt.

Székács Szidónia

Tovább a 2023.02.17 - Farsang a Kossuth úti Tagóvodában képgalériához>>>

Tovább a 2023.02.17 - Farsangi télűzés a Munkácsy úti Óvodában képgalériához>>>


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város