Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Fergeteges pótfarsangi mulatság a bölcsődében

„Farsang van, farsang van, járjuk a táncot gyorsabban! / Förgeteges ez a bál, még a ház is muzsikál!” A Játékvár Óvoda és Bölcsőde bölcsődei intézményegységében 2023. február 23-án tartottuk pótfarsangi mulatságunkat a gyermekek számára.

Izgatottan készülődtünk, hangolódtunk a gyermekekkel és a bölcsőde dolgozóival az ünnepet megelőző hetekben. Vidám, hangulatos, színes díszekbe öltöztettük a bejáratot, ezzel jelezve a közelgő ünnepet. A folyosót mosolygós bohócok, színes szemüvegek, szalagok díszítették. A csoportszobákat is színes díszbe öltöztettük erre az alkalomra. A csoportokból vidám farsangi dalok, mondókák, zeneszó hallatszott. Együtt énekeltek gyermekek, felnőttek, így vártuk a közelgő mulatságot.

Ezekben a napokban vizuális tevékenységekre volt lehetőségük a gyermekeknek, bohóc rajzokat színezhettek, szemüvegre ragaszthattak, színes tenyér lenyomatokat készíthettek. Hangszerek kíséretében együtt énekeltünk, mondókáztunk. A várva várt napon a csoportszobák megteltek jelmezbe öltözött gyermekekkel, volt, katicabogár, csiga, méhecske, nyuszi, jégkirálynő, cápabébi, unikornis vagy béka és még sok ötletes jelmez. A bölcsőde dolgozói is szívesen bújtak jelmezekbe a gyerekek nagy meglepetésére és örömére. Voltak közöttük nyuszik, cicák egy ördög és Minnie egér is.

Zeneszóra együtt énekeltünk, táncoltunk, mulattunk, így űztük el a telet. Elmaradhatatlan volt tízórai alkalmával a finom farsangi fánk gyümölcsízzel, melyet idén is a bölcsőde szakácsnője Andi néni készített. A gyerekek jóízűen fogyasztották.

Kellemesen elfáradva, hangulatos délelőttöt tudhattunk magunk mögött. A gyerekek délután boldogan, vidám élményekkel telve meséltek szüleiknek a fergeteges pótfarsangi mulatságról, melyet együtt töltöttünk a bölcsődében.

Martfű, 2023. 02. 23.

Kostyó-Gombos Katalin
kisgyermeknevelő


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város