Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Elektromos mikrobusz segíti az idősellátást

Új elektromos mikrobuszt vásárolhatott Martfű Város Önkormányzata az „A szociális alapszolgáltatások fejlesztése Martfűn” európai uniós pályázat keretében.

Az energiahatékony gépjárművet, hosszas várakozást követően, 2023. március utolsó napjaiban vehették használatba a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ kistérségi intézmény és az önkormányzat Településüzemeltetési csoportjának munkatársai.

A pályázat megvalósításának utolsó elemeként megvásárolt mikrobusz 22 millió forintba került, amelynek, az időközben drasztikusan megnövekedett gépjárműárak miatt, végül a harmadát fedte le az elnyert támogatás.

A projekt célja a térségi gyermekjóléti és szociális intézmény jelenlegi martfűi telephelyének fejlesztése, bővítése volt, a régi Mártírok úti iskolaépület földszinti helyiségeinek felújításával, átépítésével. A belső és külső tér megújulása, megszépülése, funkcionálissá tétele mellett a projekt új közlekedési eszközök beszerzését is lehetővé tette, így a szolgáltatások ellátását 1 elektromos mikrobusz és 8 új kerékpár segíti, kiemelten az étkeztetés és a támogató szolgáltatás fejlesztésre szoruló ellátási területei számára.

Az önkormányzat és intézményei korábbi energetikai beruházásai, a meglévő napelemes rendszerek megújuló energiaforrásként biztosítják az elektromos mikrobusz működtetéséhez szükséges villamos energiát.

A kisbuszt már használatba is vették, hatékonyan szolgálhatja az idősek segítését, szállítását, de a martfűi Egészségügyi Központban levett vért is ezzel szállítják Szolnokra, a központi laboratóriumba.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város