Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Egészségmegőrzés, tudatos odafigyelés testre-lélekre

Éljünk tovább egészségesen! – fogalmazták meg szervezői a XII. Martfűi Egészségmegőrző Nap mottójaként. Ezt a célt szolgálták a 2023. április 22-én a Művelődési Központban tartott előadások, állapotfelmérések, tanácsadások, kiállítások, relax és ezoterikus elemzések, kezelések és az erre a napra szervezett véradás is, szakembereknek és érdeklődőknek egyaránt megteremtve a személyes jelenlét, a találkozás lehetőségét.

– A Covid óta felértékelődött az egészség, sok új érdeklődő volt. Egyre többen fókuszálnak a megelőzésre. A rendezvény célja is az egészségmegőrzés, a tudatos odafigyelés volt, testre-lélekre – összegezte tapasztalatait Sinkáné Szőke Ilona, aki ezúttal is nagyon sok időt, energiát áldozott az egészségmegőrző nap szervezésére. – Meghosszabbodott az életkor, de kérdés, milyen minőségben telik majd az időskor? – tette fel a sokakat foglalkoztató kérdést Icuka.

Ezúttal is népszerűek voltak a különböző szűrések, a vérnyomás- és véroxigén szint mérés, a műszeres látásvizsgálat, a vércukor mérés és biosynex glutén tesztet is sokan végeztettek. Genetika plusz életmód, betegségekre való hajlam – a kulcsszavak, melyek a szűréseknél a legtöbbször elhangzottak.

A Bőrünk, mint testünk őre és tünete, A szeretet segítő ereje, a Hogyan legyünk boldogabbak?, a Látáselemzés a szemünk védelmében és A sáfrány és a levendula, mint gyógynövény és fűszer előadások tematikája is az egészségmegőrzésre, a tudatos odafigyelésre épült fel, interaktívan bevonva a hallgatókat.

– Meglepően több volt most a középkorú és a fiatal látogatók száma – hívta fel a figyelmet a szervező, arról is örömmel adva számot, hogy rekord létszámú, több, mint 40 véradó jött el ezen a délelőttön!

Martfű civilszervezetei bemutatkozásukkal erősítették a közösséghez való tartozás fontosságát.

A Művelődési Központ az ilyen összetett, sokrétű találkozások számára is kiválóan alkalmas helyszín, a szervező köszönettel szólt az ott dolgozók lelkes segítő tevékenységéről is. Sinkáné Szőke Ilona köszöni mindenkinek, aki első szóra támogatta a rendezvényt önkéntes munkájával, alkotó teret biztosítva az egészségmegőrzés lehetőségeinek bemutatására és megismerésére.

Herbályné Kalmár Irén


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város