Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Szórakoztató és kulturális rendezvények színesítették a munka ünnepét Martfűn

A Martfűi Majális kétnapos programsorozata sok-sok érdeklődőt csalogatott a Kikötő térre 2023. április harmincadikán és május elsején. A napsütéses idő mellett izgalmas produkciók, események nyújtottak fesztiválhangulatot a publikumnak.

Vasárnap egy időutazás vette kezdetét, ahol veteránjárművek és bolhapiac várta a kilátogatókat, szebbnél szebb, idősebbnél idősebb autók, vasparipák csodájára járhattunk. Délután a Városi Szabadidős Kör Egyesület jóvoltából a már hagyománnyá alakult népi fa- és ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat a fiatalok. Az esti hangulatról és felhőtlen jókedvről Dj Ron gondoskodott.

Hétfő kora reggelén hét buzgólkodó csapat állt versenybe, hogy a hagyományos ételek főzőversenyén bizonyítson a megmérettetés zsűrijének, Szilágyiné Árvai Évának, a Kaiser Étterem tulajdonosának és Vajtó Lászlónak, a Vajtó és a Világ gasztro-turisztikai magazin műsorvezetőjének. Míg a baráti, családi, munkahelyi társaságok a saját ebédjükön szorgoskodtak, addig a színpadon felléptek a hagyományőrző művészeti csoportok: a martfűi Dalma Dance Club, a Kossuth Nyugdíjasklub Népdalköre, Sülyi Károly és a Martfű Néptáncegyüttes. Ezt követően Vajtó László és a közönségből választott segítői gömöri gulykát készítettek a Gasztro-show keretein belül. Az elkészült burgonyás, szalonnás, savanyú káposztás ételt később a nézők is megkóstolhatták.

Miután mindenki elkészült az ételével, a zsűri értékelte azokat. A főzőversenyen harmadik helyezett lett Papp Antónia és csapata gombás-tejszínes tészta étele, Csorba Csaba és barátai csülkös pacalpörköltje és Takács Péter öreglebbencse is. A második helyen zárt a Martfűi Úszó és Triatlon Klub őzpörköltje, illetve a Martfűi Airsoft Taktikai Csapatjáték Sportegyesület babgulyása. Képzeletben pedig a dobogó legfelső fokára állhatott leves kategóriában a Martfűi Lövészklub tiszai halászlevével, míg pörkölt kategóriában a Martfű Városi Szabadidőskör Egyesület birkapörköltje ért első helyezést.

Az eredmény kihirdetése után a Victory Martfűi Kyokushin Karateklub, majd a Garagulya Gólyalábasok szórakoztatták a nézőket. A délután folyamán színpadra lépett a Varga Feri és Balássy Betti énekes duó, a Freebirds zenekar, az X-factor sztárja Kiss Kevin, és végül, de nem utolsósorban a Tajpán zenekar koncertje zárta a programsorozatot.

A két nap folyamán végig üzemelt a Greznár vidámpark, kirakodóvásárok, büfék. A Csoóri Sándor Alap támogatásával kézműves játszóházzal vártuk a kicsiket és nagyokat: festhettek fa könyvjelzőt, díszíthettek mézeskalácsot, barkácsolhattak autót, szánkót. A foglalkozások mellett a népművészek hagyományos technikával készült termékei közül is válogathattunk.

A városi majális Martfű Város Önkormányzata támogatásával, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében nyújtott számos élményt, kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Köszönjük, hogy Martfűről és a környező településekről is sokan választottak programkínálatunkból.

Polák Boglárka

Támogatók:

 

Tovább a 2023.05.01 - Martfűi Majális IV. -
Délutáni szórakoztató programok képgalériához>>>

Tovább a 2023.05.01 - Martfűi Majális III. -
Főzőverseny, művészeti együttesek, gasztro-show képgalériához>>>

Tovább a 2023.04.30 - Martfűi Majális II. -
Népi fajátékok, vidámpark, (Tisza)Parti Diszkó képgalériához>>>

Tovább a 2023.04.30 - Martfűi Majális I. -
Retro Bolhapiac, Alkatrészbörze és Kézművesvásár képgalériához>>>


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város