Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Tájékoztató – Földi kémiai szúnyoggyérítés 2023. június 1-jén

Martfűn a szúnyogok földi úton történő kémiai irtását az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül 2023. június 1-jén (csütörtökön), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a kezelést június 2-án vagy június 3-án, ugyanebben az időben végzik el.

A Mosquito Control Register tájékoztatása alapján aföldi kémiai védekezés során felhasználásra kerülő vegyszerek: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Deltasect Plus 1,2 ULV, az engedélyezett dózisban. A vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen, kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, így a MÉHEKRE VESZÉLYES! Hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város