Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Városszépítők látogatása – Törökbálinti összefoglaló

A Törökbálinti Városszépítő Egyesület covid előtti látogatását 2023. május 16-17.-én viszonozta a Martfűi Városszépítő Egyesület küldöttsége. A két egyesület több mint 10 éves kapcsolatot ápol, már többször tájékozódtak egymás sikereiről, az új fejlesztésekről.

Minden alkalommal környékbeli kitekintést is szerveznek a mindenkori házigazdák. Most az első napot Etyeken kezdtük, ahol Zólyomi Tamás polgármester úr mutatta be a településük hatalmas fejlődését, és beszélt az elkövetkező idő terveiről. Bizony csak elismerés illeti munkájukat. Azt követően Bajnán – egy kis kulturális programként – megnéztük az "Ördöglovas" Sándor Móric gyönyörűen felújított kastélyát. Este baráti vacsorára vártak a törökbálinti városszépítők, akikkel szinte baráti kapcsolatok fűznek már egymáshoz bennünket.

A Buda-Környéki Tv riportot készített a találkozón:

A programon részt vett Elek Sándor polgármester úr, aki másnap személyesen mutatta be a közelmúltban épült szép és korszerű Városházájukat. Ezen kívül leróttuk tiszteletünket a Kitelepítettek emlékművénél, és megnéztünk néhány új középületüket (micsoda Sportcentrum!).

 

 

Tudjuk, hogy Budapest közvetlen agglomerációjában mások a lehetőségek. Egymást érik a város határába betelepült üzemek, vállalatok, amelyek kínálnak mindenféle munkalehetőséget. Itt mi szerényebb adottságokkal rendelkezünk, s azokhoz képest mi is büszkék lehetünk eredményeinkre.

 

Vinczéné Balogh Magdolna

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város