Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Háziorvosi ellátás a gyakorlatban – 2. és 3. sz. körzet

2. sz. háziorvosi körzet

Az önkormányzathoz eljuttatott tájékoztatójában dr. Otrosinka Sylwia háziorvostan szakorvos megerősítette, hogy a dr. Nagylaki Tamás által korábban megfogalmazott kérések a háziorvosi ellátás “olajozott” működésének a zálogai, egyetért azokkal (lásd: a cikk második részében).

Kisebb körzet révén a 2. háziorvosi körzetben az alapvető beutalók, receptek elkészülésének határideje 1 munkanap, viszont egyéb hosszabb adminisztrációt vagy beteglátogatást igénylő feladatok (pl. NRSZH beutaló, idősek otthonában történő elhelyezéshez egészségi állapotról igazolás) 5 munkanap. 

E-mail cím: 2haziorvosikorzet@martfu.hu

A doktornő azt kéri, hogy receptigények, ápolói tanácsok esetén a rendelő vezetékes telefonszámát hívják, rendelési idő előtt 1 vagy 2 órával. (Rendelő: +36 (56) 452 - 138 / 1-es mellék)

Orvosi mobiltelefon: 06-30-845-3587

Mivel a körzetben az asszisztens személye is változott, a betegeket nem ismeri annyira. Ezért náluk a jogosítvány, lőfegyvertartás miatti orvosi alkalmassági vizsgálathoz mindenképp időpont szükséges. Ilyen esetben fontos, hogy a gondozott betegségeikről a leleteiket hozzák magukkal az érintettek – írta dr. Otrosinka Sylwia.

 

3. sz. háziorvosi körzet

 Dr. Nagylaki Tamás háziorvostan szakorvos a következő információkat juttatta el Martfű Város Önkormányzatához, megjelentetését, továbbítását kérve médiafelületeinken:

- Lehetőség szerint az alapvető (pl. labor, kontrollvizsgálatok) beutalók és receptek kérése a drnagylakit@gmail.com email címen történjen. Rendszeresen szedett gyógyszerek felírási kérése postaládán keresztül is történhet ill. ez a preferált mód. A kérések feldolgozási ideje mindkét esetben 2 munkanap.

Egyéb helyekre beutaló kérése, főként új vizsgálatok (tehát nem gondozott betegségek) esetén orvosi konzultáció szükséges előzetesen.

Az ellátáshoz tervezhetően időpont-egyeztetés szükséges. Rosszullét esetén természetesen soron kívüli ellátás történik. Ettől függetlenül mindenkit ellátunk, de az időpontot egyeztetett páciensek halasztható teendők esetén előnyt élveznek.

Az orvosi mobil száma 30/968-9906, ezt is lehet hívni, amennyiben orvosi konzultáció ill. sürgősségi probléma, rosszullét merül fel. Egyéb esetekben továbbra is a rendelő vonalas telefonszámának hívását kéri tájékoztatójában a háziorvos. (Rendelő: +36 (56) 452 - 138 / 2-es mellék)

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város