Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Egész napos családi program szombaton a Múzeumok Éjszakáján és VII. Veteránjármű Találkozón!

Nyugat vs. Kelet; PinUp vs. Otthonka; Rock’n’Roll vs. Táncdalfesztivál; Coca Cola vs. Bambi; Ford vs. Trabant és MINDEN IDŐBEN... Felvonulás, kaszkadőrshow, versenyautóbemutató, divatbemutató, kiállítások, járműmustra.

Immáron hetedik alkalommal rendezi meg Martfűn a Múzeumok Éjszakája programsorozatot és azzal egybekötve a Veteránjármű Találkozót 2023. június 24-én (szombaton) városunk kulturális intézménye. Az egésznapos program ideális gyermekek és felnőttek számára is, így igazi családi és közösségi élményt nyújt.

EGÉSZ NAP Retro-túrán indulhatnak az érdeklődők, ahol hat állomáson keresztül a nap legfontosabb helyszíneit látogathatják végig. Az erőfeszítésekért mindenki nyereményben részesül!

11 ÓRÁTÓL ESTIG vár mindenkit a Martfű Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény, a Pécskői Család Alföldi Kerámiagyűjteménye, valamint Budainé Varga Szilvia Pillangó-dűlő című kiállítása. Új helyszínként a Szent Tamás-templom is csatlakozik a rendezvényhez, ahol toronylátogatásra is lehetőség adódik, illetve 16 és 17 óra között egy különleges orgonakoncert varázsolja el a hallgatókat.

10 ÓRÁTÓL HÍRADÁSTECHNIKAI- és múltidéző BICAJ-kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők, melyet egy BMX-bemutató kísér. A KÉZMŰVESHÁZ is várja a gyerekeket, ahol bemutatják a kismesterségeket, belekóstolhatnak a mézeskalács díszítésbe, bútorfestésbe, fazekasságba, szövésbe, fonásba és csuhézásba. Retro tekepályán és ping-pongban is kipróbálhatják magukat a vendégek. Közben a rendezvényre érkező veterán járműcsodákban is gyönyörködhetnek, vendégünk lesz pl.: Last Barons.

13.45-TŐL a Tisza Cipőgyár 1951-es keltezésű indulóját hallgathatjuk meg a Martfű Városi Nőikar előadásában, majd a nyugatot idézve 14 órától Marcello and The Flaming Boppers – Rockabilly koncerten tombolhat a nézősereg.

15 ÓRÁTÓL a járművek felvonulását láthatjuk majd, Martfű - Tiszaföldvár - Martfű útvonalon.

16 ÓRÁTÓL Motoros kaszkadőr show következik a Művelődési Központ előtt, míg ezzel egyidőben a Szent Tamás-templomban orgonakoncert kezdődik.

17 ÓRÁTÓL a ’60-’70-es évek legnépszerűbb Tv műsorát idézzük meg a Fedák Sári Színház közreműködésével: Volt egyszer egy TÁNCDALFESZTIVÁL.

18. ÓRÁTÓL Dirty garage versenyautóbemutató. Alapjában egy Lada 2103-as autóról beszélünk, ami egy igazán extrém BMW-s hat hengeres dízelmotorral rendelkezik!

19 ÓRÁTÓL A Martfű Moziban, a Beugró a paradicsomba című romantikus vígjáték ingyenes filmvetítését élvezhetik.

Mindenkit szeretettel vár a szervező Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár!

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város