Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Jól halad a belterületi kerékpárút a körforgalomtól a vasútig tartó szakaszának felújítása

Saját erőből alakítja át, újítja fel Martfű Város Önkormányzata a Szolnoki úti kerékpárút a körforgalomtól a Vasútállomás előtti gyalogos átkelőhelyig tartó szakaszát. Ezzel a beruházással befejeződik a belterületi kerékpárút és járda szinte az egész várost érintő felújítása.

A beruházás tervezési folyamata a tavalyi évben megtörtént, az építési engedély is megvolt már korábban, és végre a kivitelezés is nagy erőkkel zajlik.

Az önkormányzat az S-Line 2005 Kft.-vel kötött szerződést a kerékpárút a körforgalom és a gyalogos átkelőhely közötti szakaszának felújítására. Erre a célra bruttó 30 millió forint szerepel a 2023. évi költségvetés felhalmozási, ezen belül a felújítási előirányzatai sorában.

A zöldséges stand és a körforgalom közötti szakasz felbontása után a kivitelező jelezte, hogy az ott elkészült régi útalap nem felel meg a kellő szélességű kerékpárút elkészítéséhez. Ezt a tényt a kerékpárút műszaki ellenőre is alátámasztotta.

Az ezen a szakaszon megépülő új útalap elkészítéséhez szükséges 4.3 millió forint összegű pótmunka költségére további bruttó 5 millió forint keretösszegű előirányzatot biztosított a képviselő-testület a június 29-i ülésén az önkormányzat 2023. évi költségvetése általános tartalékkerete terhére.

– Ezen a kerékpárút-szakaszon az egész útalapot újra kellett építeni – mondta el a testületi ülésen dr. Papp Antal. – Amikor felbontották a korábbi aszfaltot, kiderült, hogy nagyobb részt nincs alatta semmi. Most két oldalról szegéllyel erősítették meg a járda- és kerékpárutat, geotextilt tettek le, arra kavicságyat alakítottak ki, amit lebetonoznak és erre kerül rá két réteg aszfalt – tájékoztatott a beruházásról Martfű polgármestere.

Herbályné Kalmár Irén

 

 

 

 

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város