Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Színvonalas műsorokkal vár mindenkit a jubileumi ÖrökZöld Tisza Fesztivál

Immáron tizedik alkalommal rendezik meg városunkban a martfűi nyári fesztivált a Thermal Spa vízi színpadán 2023. augusztus 17-20-áig. E kerek évfordulóhoz méltó zenészek, énekesek, előadók várják a publikumot. A programsorozat négy teljes napon át szórakoztat minden korosztályt.

Augusztus 17-én (csütörtökön) 19 órától a Szolnoki Szimfonikus Zenekar várja az érdeklődőket, egy könnyed nyáresti koncerttel a Művelődési Központ színháztermében.

 

Pénteken 19.45-től áll színpadra Vavra Bence, aki 2013-ban robbant be a köztudatba a ByTheWay együttes tagjaként. Később a Fool Moon együtteshez is csatlakozott, majd a Talk2Night zenekar frontembere lett. A Sztárban Sztár 8. évadjának győztese.

20.30-tól a Tornóczky All Access zenekar koncertjét hallhatjuk és láthatjuk. Az együttes az elmúlt nyáron négy dallal robbant be a hazai zenei köztudatba. A tagok szeretnének fontos üzeneteket, értékeket átadni a fiatal nemzedék számára, illetve erőt adni annak a generációnak, akik ezeken a csodás zenéken nőttek fel.

Augusztus 19-én (szombaton) 16 órától Bognár Szilvia gyermekkoncertjét hallhatjuk, a magyarországi nép- és világzene egyik legkeresettebb énekesnője előadásában. Saját formációival ez idáig hat önálló albumot készített a reneszánsz énekektől kezdve a gyerekdalokon keresztül egészen a progresszív világzenéig.

17 órától az Ádám Jenő zeneiskola növendékei állnak színpadra.

18 órától Angyal József martfűi származású zeneművész, „hangszervirtuóz” előadását hallhatjuk. Nem csak a hegedű nagymestere, játszik pánsípon, gitáron, csellón, basszusgitáron, fuvolán és szaxofonon is. Különböző stílusú zenekarokkal koncertezik, a jazz-től kezdve a népzenén keresztül, át a komolyzenén a rock-ig.

19 órától a sokak számára ismert Tajpán zenekar lép fel. A négytagú formáció a jelenlegi felállásban két éve zenél együtt. Az együttes tagjait a zene és az alkotás iránti szeretetük hamar összekovácsolta. Önmagukat jókedvű és pozitív beállítottságú emberekként jellemzik, akik szeretik a színpadi miliőt.

20.30-tól Ferenczi és a Rackajam rendkívül energetikus koncertje várható. Ferenczi György 2005 óta dolgozik együtt a Rackajam tagjaival. Zenéjükben szervesen összeolvad a magyar archaikus kultúra és a rock and roll forradalom szeretete, a népzene a rhythm & blues-zal, a funky-val, a reggae-vel, hip-hoppal és Jimi Hendrix rockos pszichedelikus világával.

22 órától a My Mother Knows együttes zenél nekünk. A csapat Martfűn alakult 2012-ben. Feldolgozásokat játszanak, és gyakran ültetnek át pop slágereket rock és metal stílusba. A zenekar repertoárjában szerepelnek továbbá blues, rock, alternatív rock és grunge dalok.

23 órától az Effrontery zenekar lép színpadra, amit Lipák Péter (gitár, vokál), Filák Zsolt (dob) és Kovács László (basszusgitár) alapítottak Martfûn 2001-ben. A progresszív death metalt játszó zenekar négy év után játszik újra szülővárosában, a koncerten a készülő harmadik nagylemez dalait is hallhatja majd a közönség.

Augusztus 20-án vasárnap 16 órától egészen estig "Mennyit bír ki a búzaszem?" – cselekvő-mesélő foglalkoztató program várja a családokat. A gyermekek és a felnőttek búzából házimalommal lisztet őrölhetnek, a maguk által készített és átszitált, teljes kiőrlésű lisztből tésztát gyúrhatnak, majd ezt a tésztát zárt tűztérrel rendelkező sparhelten, vaslapon sütve kelesztetlen lepényt süthetnek. De nem marad ki a mese, a mesélés sem.

17.30-tól a szentesi Kalungu Ütőegyüttes szórakoztatja a közönséget. Három irányzat ütőhangszeres játékát egyesítik: a klasszikus zenét, a tradicionális, elsősorban afrikai és latin-amerikai dobzenét, valamint a könnyűzenei műfajokat (rock, jazz, dnb).

18.45-től a Hősök hiphop formáció szórakoztat bennünket, amely 2001 óta tevékenykedik a honi rap szcénában. 2003-ban megnyerték a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt. A megalakulás óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a Hősök zászlaja alatt.

20.30-tól Caramel élő nagykoncertjével áll színpadra. Molnár Ferenc Caramel a hazai zenei és közélet kiemelkedő szereplője. Népszerűsége, énekhangja mellett a közelségben, a személyes és őszinte kisugárzásban is rejlik. A hatalmas rajongótáborral rendelkező énekes különleges tehetségű zeneszerző, aki saját maga írja dalszövegeit is.

22.00 órától tűzijátékkal zárul a programsorozat.

 

A szervezők: Martfű Város Önkormányzata, Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár, Martfű Hotel Thermal Spa sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt Martfű zenei fesztiváljára, az ÖrökZöld Tisza Fesztiválra, ahol minden korosztály megtalálja a hozzá illő programokat!

Polák Boglárka

 


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város