Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Újabb kerékpárút-szakasz a közlekedés biztonságosabbá tételéért

Látványos szakaszához érkezett az elmúlt időszakban a Temető út - Zsófia hallom városi kerékpárút megépítése. Az önkormányzati beruházás a TOP Plusz Élhető települések program keretében az előző évben elnyert támogatás felhasználásával valósul meg, bruttó 70,4 millió forint értékben.

A kerékpárút megépülésével a város központi és nyugati részéről biztonságosabban lehet eljutni a Zsófia településrészre, és az ott élő családok, iskolába, óvodába járó gyerekek is kevésbé lesznek kitéve a közlekedés veszélyeinek.

A Mandula utca folytatásában lévő, a Zsófia halomra vezető földút vasúti területen halad, így ott nem engedélyezték az építkezést, azzal, hogy az túl közel futna a vasúti töltéshez. A körforgalom és a Temető út közötti kerékpárút-építés pedig magántulajdonban lévő földterületet is érintene.

A Martfűt Tiszaföldvárral összekötő kerékpárút a régi 442-es út mellett épül meg. Az állami beruházás tervei már elkészültek, de a megvalósítása még várat magára, nem kezdődött meg a tervezett időben.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város