Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Tisza Kupa Országos Rejtvényfejtő Verseny – 2023. augusztus 12.

A Martfűi Ünnepi Napok nyitó programja hagyományosan minden év augusztusában az Országos Rejtvényfejtő Verseny. A Városi Könyvtár és a martfűi Rejtvényfejtők Klubjának szervezésében kerül sor évről évre erre az egyéni versenyre kezdő, haladó, mesterjelölt és mester kategóriában. A rejtvényfejtők szeretnek nálunk, intézményünkben, városunkban versenyezni, érkeznek az ország számos pontjáról, közelről, távolról, vállalva akár több órás vonatutat is.

Az idén rekordot döntöttünk, 169 versenyezni vágyó regisztrált erre az alkalomra. Ekkora érdeklődés még sohasem volt, tíz év alatt éppen százzal nőtt a versenyzők száma. Kollégáimmal igyekeztünk kényelmes körülményeket teremteni, minden asztalra, székre szükség volt, a Művelődési Ház pódiumterme zsúfolásig megtelt, de folyt a rejtvényfejtés a tanácsteremben és a könyvtár három helyiségében is.

Ez jó hír! Bármilyen közösség gyarapszik, az nagyszerű, főleg ha ez a közösség csupa okos emberből áll J, akik bonyolult feladványok megfejtésére is képesek.

A versenyt ezúttal Pápai Jánosné Zsuzsi, intézményünk volt könyvtárvezetője, a martfűi klub vezetője nyitotta meg. Köszöntőjében ő is kifejezte örömét látva ezt a nagy érdeklődést, lelkesedést, és utalt arra, hogy közeleg egy kerek évforduló, arra az alkalomra és a jövő évi versenyre is invitálta a jelenlévőket.

Rejtvényfejtő Klubunk tagjai a tőlük megszokott szép eredményekkel zárták a napot. Ezúton is szeretettel gratulálunk nekik, és jó egészséget kívánunk a folytatáshoz!

Mind a négy kategória első hat helyezettje oklevelet, az első három helyezett pedig egy-egy kupát és ajándékkönyvet vehetett át. Köszönjük a támogatást Martfű Város Önkormányzatának, és köszönöm kollégáim munkáját!

Székácsné Tálas Gabriella


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város