Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Ismét perecsenyi gyermekek táboroznak Martfűn

Harmincöt gyermeket és öt felnőttet lát vendégül Perecsenyből, ukrajnai testvértelepülésünkről Martfű Város Önkormányzata 2023. augusztus 14-től 21-ig. A fiatal sportolók hétfői megérkezésüket követően a Művelődési Központban táncház keretében ismerkedtek a magyar néptánc- és népzenei kultúrával, egymással és vendéglátóikkal.

A teniszező és röplabdázó diákok számára edzési lehetőségekkel, kézműves foglalkozásokkal, íjász-, teke- és horgászprogramokkal és sok-sok strandolással készültek erre a hétre a szervezők, de a Martfűi Ünnepi Napok, ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztivál programjain is találkozhatunk velük.

A háborúban álló Ukrajna szlovák határ melletti városában, Perecseny testvértelepülésünkön élő fiatalok meghívását 2022-ben dr. Papp Antal polgármester kezdeményezte. A tábor idejét kiemelten az augusztusi nagyobb városi rendezvényekhez igazítják, amikor a testvérvárosok delegációi is itt tartózkodnak.

Március elején kelt, a perecsényi gyermekek idei táboroztatását kezdeményező levelében Iván Pohorilják polgármester köszönetet mondott az Ukrajna történelmének legnehezebb időszakában a városuknak és az ott élőknek nyújtott támogatásért. – Sajnos a háború folytatódik, és pszichológiailag nehéz elviselni a szorongás, a szomorúság és a jövő bizonytalanságának terhét. Ez a fiatalabb generációknak, a gyermekeinknek a legnehezebb, akiknek nincs normális gyermekkoruk és pihenésük – fogalmazott a városvezető, emlékeztetve a mindennapi légiriadókra és áramkimaradásokra.

A tábor szervezésében és mindennapjaiban a helyi oktatási intézmények, a Művelődési Központ és az önkormányzat összefogásával munkájukkal, vigyázóként, segítőként vagy háttér támogatóként sokan részt vesznek, köszönet érte.

Jó, hogy itt vannak a perecsenyi diákok, hogy a szomszédos országban zajló háború közepette segíteni tudunk nekik és rajtuk keresztül a szüleiknek. A martfűi fiatalokkal kialakuló barátságuk pedig tovább erősíti a településeink közötti testvérvárosi kapcsolatokat is.

További képgaléria (beküldött fotók) >>>

Herbályné Kalmár Irén


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város