Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Több ezer ember ünnepelt az ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztiválon

2023. augusztus 17-e és 20-a között zajlott az ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztivál. Idén külön öröm volt, hogy a martfűi gyógyfürdő ismét részt vett a rendezvény megvalósításában azzal, hogy teret adott a programoknak.

– Martfű Város Önkormányzata az idén már tizedik alkalommal rendezte meg a Művelődési Központ és a Martfű Hotel Thermal Spa közös szervezésében az ÖrökZöld Tisza Fesztivált. Nagy örömünkre a thermal szálló újra csatlakozott hozzánk, biztosítva a helyszínt, amely kifejezetten alkalmas fesztiválok rendezésére. Vállalta a színpad felújítását, amelynek elhelyezkedése különleges adottság. Büféjük színvonalas kínálattal, kedves kiszolgálással a fesztivál egész ideje alatt várta a kilátogatókat – mesélt az együttműködésről Székácsné Tálas Gabriella, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár (MVMKK) vezetője.

   

A fesztivál augusztus 17-én kezdődött a Szolnoki Szimfonikus Zenekar kiemelkedően színvonalas produkciójával. A koncert a MVMKK színháztermében elámította a közönséget. A hangverseny egyik legizgalmasabb pillanatán az Ütőegyüttes kukákkal zenélt. A koncert egy igazán fergeteges, mégis könnyed, nyáresti hangulatot varázsolt a közönség számára.

Pénteken, azaz 18-án, tekintettel a nagy melegre, csak a késő délutáni órákban kezdődött el a programsorozat. Vavra Bence, a Sztárban Sztár 8. évadának győztese avatta fel a Martfű Hotel Thermal Spa által felújított színpadot. Kellemes időben élvezhettük az énekes magával ragadó hangját. Az esti órákban a Tornóczky All Access zenekar koncertjét hallhattuk és láthattuk. Az együttes az elmúlt nyáron négy dallal robbant be a hazai zenei köztudatba, ezeket és még jónéhány ismert szám feldolgozását adták elő a kilátogatóknak, családias légkörben.

Szombaton rekkenő hőségben várta Bognár Szilvia a fiatalokat gyermekkoncertjével, amire a meleg ellenére is kilátogatott egy kisebb gyereksereg. Majd 17 órától az Ádám Jenő Zeneiskola növendékei fellépésén telt meg a kis színpad előtti tér, ahol a büszke szülők, családtagok és érdeklődők szeretettel hallgatták a kezdő zenészeket. Később Angyal József, a martfűi hangszervirtuóz varázslatos koncertje csalogatta ki a nézőket. 19 órától a Tajpán együttes robbantotta fel a színpadot rock zenéjével. Az esti órákban először Ferenczi és a Rackajam csapott a húrok közé, akik nagyon színes zenei palettát tártak a nézők elé, majd két, egészen más stílusú, ugyanakkor martfűi kötődésű együttes: a My Mother Knows és az Effrontery éjfélig tartó metál zenéjétől dübörgött a „gödör”.

   

– A programokkal igyekeztünk többféle ízlést, többféle korosztályt kiszolgálni, a négy nap alatt tizenhárom koncert, kézműves játékok és vidámpark szórakoztatta a közönséget. A közel 10 millió forintos költségvetésű rendezvény nagyrészét örömmel vállalta az önkormányzat, kisebb százalékát minisztériumi támogatásból fedezték – vallotta a programokról a kulturális intézmény vezetője.

Augusztus 20-án délután cselekvő-mesélő foglalkozás kezdődött, ahol a gyerekek több ízben kipróbálhatták a kenyérsütés munkálatait, fázisait. Később a Kalungu ütőegyüttes afrikai és latin-amerikai hangszeres játéka szórakoztatta a vendégeket, majd kora este a Hősök formáció adott koncertet. 20.30-tól Caramel élő nagykoncert kezdődött. Az énekes népszerűségét az is bizonyítja, hogy a vasárnap esti melegben ezrek gyűltek össze, hogy meghallgathassák a hazai zenei élet kiemelkedő szereplőjét.

   

22 órától tűzijátékkal ünnepeltük országunk születésnapját.

A programsorozat egészén vidámpark, büfék, kézműves vásárok üzemeltek.

– Az időjárás kiszámíthatatlansága miatt mindig nagy az izgalom a szervezők körében. Az eső a főellenség, ami szerencsére most elkerült bennünket, viszont nagyon nagy meleg volt végig a fesztivál ideje alatt. Ennek ellenére sokan kilátogattak a programokra, köszönet ezért a közönségnek. Természetesen a legnagyobb érdeklődést Caramel élőkoncertje váltotta ki, olyannyira, hogy nem csak a nézőtér, de az egész fesztiválhelyszín megtelt. Az előadás végével pedig mindannyian ott maradtak a tűzijátékra, ami idén sok új, látványos elemet tartalmazott.

   

Köszönjük elsősorban Martfű Város Önkormányzatának, hogy minden évben biztosítja az ingyenes programokat az augusztus 20-ai ünnepkör idején a város lakóinak, illetve a környéken élők számára. Nagy-nagy köszönet a Martfű Hotel Thermal Spa-nak a támogató együttműködésért. Illetve köszönet a Művelődési Központ dolgozóinak a sok munkáért, és mindenkinek, aki segítette, támogatta és bármilyen formában hozzájárult a program létrejöttéhez – fogalmazott Székácsné Tálas Gabriella.

Polák Boglárka

Tovább a 2023.08.17 - Könnyed nyáresti koncert a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral - ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztivál I. nap képgalériához>>>

Tovább a 2023.08.18 - Vavra Bence -Tornóczky All Access - ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztivál II. nap képgalériához>>>

Tovább a 2023.08.19 - Szórakoztató programok, koncertek - ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztivál III. nap képgalériához>>>

Tovább a 2023.08.20 - Hősök koncert - ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztivál IV. nap képgalériához>>>

Tovább a 2023.08.20 - Caramel koncert és tűzijáték - ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztivál IV. nap képgalériához>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város