Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Szeptembertől az ivóvíz- és szennyvízhálózat kiépítésével folytatódik a Kövér major ipari övezet kialakítása

Előreláthatólag 2023. szeptember 13-án elkezdődnek a Kövér major ipari parkba tervezett víz- és szennyvízvezetékek rekonstrukciós és bővítési munkálatai – tájékoztatott Varga Melinda, a Polgármesteri Hivatal műszaki ügyintézője.

Az idei év komoly önkormányzati beruházásai az új déli ipari övezet elektromos hálózatának már befejezett átalakítása, a földkábelek áthelyezése valamint ivóvíz- és szennyvízhálózat kialakítása.

Az önkormányzati saját forrásból megvalósuló utóbbi beruházására ez év márciusában folytatott le beszerzési eljárást a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodája, négy kivitelező gazdasági társaságot megkeresve árajánlatkéréssel. A három beérkezett árajánlat alapján azonban a kivitelezés költségek meghaladták a nettó 50 millió forintos közbeszerzési értékhatárt.

A beszerzési eljárás két részmunkára vonatkozott: A Kövér majori ivóvízellátás egy ivóvízvezeték rekonstrukcióból és új vezetékszakasz építéséből áll. A szennyvízelvezetés teljesen új kivitelezés. Az új vezetékszakaszok (szennyvíz, ivóvíz) vízjogi létesítési engedély alapján készülnek, a rekonstrukció engedély nélkül végezhető.


A legkedvezőbb árajánlat a két munkára összesítve nettó 55.5 millió forint volt, ezért az április 27-i képviselő-testületi ülésen a fenti beruházásokra vonatkozóan kötelezővé vált közbeszerzési eljárás megindításáról döntött a testület, ami azonban késlelteti a beruházás megvalósítását.

A közbeszerzési eljárás eredményeként a munkálatokat az S-Line 2005 Kft. végzi. A beruházás költsége nettó 54 millió forint.

Az ipari területek értékesítése során az adásvételi szerződésben az önkormányzat vállalta, hogy az ott kialakított ingatlanok közművekre való rácsatlakozási lehetőségét - amely az ivóvízvezeték, a szennyvízvezeték és az útalap kiépítését foglalja magában - saját költségén legkésőbb 2023. december 31. napjáig kiépíti.

Kövér major ipari park területén tehát a villamoshálózat kialakítása után az ivóvíz- és szennyvízhálózat kiépítésével folytatódik a közművesítés. Eddig négy betelepülő vett már itt kisebb területeket, és további területek értékesítése is folyamatban van.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város