Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Csupa örökifjú” az idősek világnapja városi ünnepén

Az idei évben is nyugdíjas-találkozóval ünnepelte az idősek világnapját a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület. A nagyszabású rendezvényre a környező településekről is várták barátaikat, az ottani klubok tagjait.

2023. szeptember 15-én délelőtt egymás után érkeztek városunk kulturális intézményébe a szépkorúakból álló közösségek képviselői: a Tiszaföldvári Táncos Nyugdíjasok Baráti Köre, a Törökszentmiklósi Almásy János Nyugdíjasklub, a Tiszakürti Hulló Levelek Klub, a Cserkeszőlői Őszi Napfény Egyesület, Cibakházáról a Cibak Imre Nyugdíjasklub, Rákóczifalváról a II. Rákóczi Ferenc Klub, a Kunszentmártoni Hagyományőrző Egyesület és a Kengyeli Őszirózsa Nyugdíjasklub tagjai. Készséggel tettek eleget a szíves invitálásnak a martfűi társklubok, a Kossuth Úti Nyugdíjasklub képviselői, a Jóreménység Klub és a Nagyothallók Klubjának tagjai is.

A szervező nyugdíjas egyesület elnökeként Kun Lajosné Évike üdvözölte a résztvevőket, amiért ilyen szép számmal, közel kétszázan együtt lehetnek az idősek világnapja alkalmából rendezett, városi nyugdíjas-találkozón. Szeretettel köszöntötte klubtársait is, megköszönve azt a segítséget, amivel hozzájárultak a nagyszabású rendezvény sikeres lebonyolításához.

A Városi Nyugdíjas Egyesület vezetője arra is emlékeztetett, hogy rendkívüli mértékben emelkedik a hatvan év feletti személyek száma. Éppen ezért gyorsan öregedő világunkban az idősek sokat segíthetnek önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával!

Az idősek világnapja tiszteletére Martfű Város Önkormányzata és a Művelődési Központ minden évben ajándékkal kedveskedik a nyugdíjas-találkozó résztvevőinek. Ez alkalommal Katona Attila zeneszerző, zongoraművész és együttese varázsolt múltidéző zenei hangulatot a Művelődési Központ pódiumtermébe.

– Újra nagy mértékben fejlődött és fejlődik is városunk! Dr. Papp Antal polgármester az elmúlt közel egy évtizedben Martfűn megvalósult önkormányzati beruházásokról tájékoztatta a rendezvény résztvevőit. Hallhattunk az iskolák, az óvodák, a bölcsőde, a Művelődési Központ energetikai felújításáról, parkolók építéséről, útfelújításokról, földterület vásárlásokról, építési telkek kialakításáról és az elmúlt évi, az idősek nappali ellátását segítő fejlesztésről. Ez a beruházás is folytatódhat a közeljövőben, a volt iskolaépület emeletén egy száz fős bentlakásos idősotthon tervezett kialakításával.

Az egyre nagyobb állami elvonások mellett is sikeresen gazdálkodik a város önkormányzata, ennek eredményeként az idei évben is számíthatnak támogatásra az év végi ünnepek közeledtével a Martfűn élő nyugdíjasok – tudtuk meg a városvezetőtől.

Székácsné Tálas Gabriella Janikovszky Éva: Mosolyogni tessék! című kötetéből olvasott fel egy, az idősek mindennapjairól szóló humoros részletet.

– Azt olvasom a díszleten, hogy idősek világnapja. Nem értem, Önök miért ünnepelnek ma, hiszen itt csupa örökifjút látok! – köszöntötte a találkozó résztvevőit a Művelődési Központ igazgatója.Ennek ellenére, azt gondolom, hogy van mit ünnepelni. Azt kell ünnepelni, ha valaki megérhet egy bizonyos kort, és törekedni kell arra, hogy minél teljesebben, boldogan, sok örömmel megtöltve éljük azt meg. Önök számunkra remek példát mutatnak ebben!

– Valóban fiatalos, csinos idősek találkoztak itt, jó egymást látni, beszélgetni. Mert a múlt az emlék, a jövő a titok, az ajándék a jelen. Ilyen az időskor! – emlékeztetett Gombás Gáborné a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének megyei vezetője.

Az idősek világnapja alkalmából rendezett nyugdíjas-találkozó zenés-táncos programelemei közös szórakozási lehetőséget, felhőtlen találkozásokat biztosítottak városunk és a környező települések szépkorú közösségei számára. Isten éltesse mindannyiukat sokáig!

Herbályné Kalmár Irén


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város